Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 12755 / 2466 / 0
Jak ktoś zaczyna, to wystarczy pierwsze z brzegu mocne (naturalne) palenie, albo słabszy dzień i można się bardzo zdziwić.
Gdy pierwszy raz spróbowałem "skuna" z Holandii (dawno temu), to też miałem totalne odrealnienie, lagi w widzeniu i ogólnie nie wiem, jak zdołałem wrócić do domu, a to było w innym mieście.
Osobiście spotkałem się tylko z pryskaniem wodą, ale to przy większych transakcjach. Od dawna już nie mam zielonego pojęcia, co teraz jest w obrocie.
  • 318 / 38 / 0
01 marca 2026agniesia532 pisze:
ostatni raz kiedy jaralam zioło zajaralam blinkera od koleżanki i czułam się jakbym nie była w swoim ciele i miałam okropny efekt odrealnienia widziałam również w klatkach i wmawiałam sobie różne schizy od tamtej pory tego nie dotknęłam.
Miałem to za każdym podejściem do zioła, nigdy nie rozumiałem co w tym przyjemnego, nawet po jednym machu wjeżdzała ta okropna nagła turbo derealizacja i efekt klatek. Jakby świadomość gasła i odnawiała się co 2-3 sekundy non stop przez 2-3 godziny. Męczarnia straszna, zawsze zazdrościłem ludziom, którzy potrafią po tym czillować. Wie ktoś co może być nie tak, że u części osób wjeżdża tak nie przyjemna faza?

Śmiało mogę nazwać to jako najgorszy stan jaki przeżyłem w życiu. Pomijając już fakt, że samo kilkukrotne zajaranie "na próbę, bo może teraz poczilluje" zostawiło mi derealizacje, która trwa już 15 lat.
  • 2976 / 256 / 0
To na pewno było zioło a nie jakaś maczana czy coś ? Po ziole to nawet jak się człowiek przejara to nie ma takich efektów, przynajmniej ja się z takimi nie spotkałem a znałem osoby co bardzo dużo paliły i nigdy chyba nie miały czegoś takiego. Sam sporo przejarałem (i czasami przejarałem się) i też nie uświadczyłem po ziole czegoś takiego, ale po maczanach już tak.
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2214 / 277 / 0
@Amunicja nasuwa mi się stare powiedzenie złe paliłeś %-D %-D
  • 2976 / 256 / 0
@nCuX weź rozwiń, bo nie znam. Może akurat się przyda taka wiedza.
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12755 / 2466 / 0
Chodzi chyba o to, że wystarczy początkującemu dać mocne palenie, a skutki mogą być tego typu, jak wyżej opisywane. Nie musi być niczym zanieczyszczane.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.