ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Mi syntetyczne snusy bardzo ułatwiły rzucenie palenia. Wydaje mi się że to przez wolnieszy mechanizm uwalniania. Łatwiej dawkować niż epeta, nie śmierdzimy jak od zwykłych papierosów. Nie będę podawał marek ale większość nie rozpuszcza się, tylko nikotyna siedzi w wypełniaczach, bardziej ryje to dziąsła.
  • 30 / / 0
Mam podobne doświadczenia syntetyczne snusy faktycznie pomagają odstawić fajki, głównie przez spokojniejsze, bardziej przewidywalne uwalnianie nikotyny. Łatwiej to ogarnąć dawkowaniem niż e-peta
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.