E-papierosy, vaping, itp.
ODPOWIEDZ
  • 379 / 65 / 3
Też macie tak, że wam mocniej wchodzi nikotyna na kacu?
  • 2076 / 266 / 0
Po alkoholu nie ale rzadko pije ale po stimach miewałem taki efekt że napalić się nie mogłem.
  • 379 / 65 / 3
Ja jak palę będąc pod wpływem alko to mogę wypalić ogromne ilości, ale na następny dzień nikotyna uderza znacznie mocniej, niż na codzień. Choć może to też od ilości wypalonej dzień wcześniej
  • 7 / 1 / 0
Ja pod wpływem alko również palę i palę i napalić się nie mogę.
Co innego na kacu jak się nie oszczędzałam , a że kace wtedy miałam giganty to potrafiłam dwa dni nie palić wcale bo mnie odrzucało na samą myśl o epecie
  • 30 / / 0
Też to zauważyłem i coś w tym jest alkohol chwilowo tępi odczuwanie nikotyny, więc człowiek pali więcej.
  • 2 / / 0
za dużo palę.

o wiele za dużo. Chiński smak nikotyny na soli.

Cudownie mnie pobudza/ uspokaja. Ale ja jestem popaprana.
Biorę leki, i mam dziwny okres. Znowu w manii, czy czymś innym dziwnym. benzo i leki i tak ciągle. nikotyna, gaba, pregabalina,kwetiapina, ssri, stabilizator. Nie da się mnie niczym okiełznać. Tak jest zawsze z każdym nowym rokiem. Mam ChAD i tak to się kręci. Rollekoster. CIągle więc palę.
  • 61 / 3 / 0
Ciężko jednoznacznie stwierdzić to i to jest syfem papieros ma więcej substancji szkodliwych a e papieros ma mniej ale czy one są na równi pod względem szkodliwości? Moja opinia jest taka że tradycyjne papierosy są minimalnie mniejszym złem bo nie pali się wszędzie tylko trzeba wyjść na zewnątrz a e papierosa palisz cały czas czy to siedzisz przed PC czy leżysz ja nawet jak biegam zaciągam macha więc częstotliwość jest większa to na chłopski rozum gorsza rzecz ale dowiemy się tak naprawdę za paręnaście lat, ale, jeśli chce ktoś rzucić papierosy e papieros jest dobrym sposobem ale czy potem odstawi się e papierosa? Jest jeszcze 1 kwestia e papieros ma liquid(ciecz), która pod wpływem temperatury zamienia się w parę którą wciągamy do płuc i nie wydychamy zawsze wszystkiego więc zostaje coś na płucach, para wraca do pierwotnej formy czyli do cieczy i ta ciecz odkłada się na płucach tworząc pęcherzyki. Znam przypadek gdzie młody chłopak palił te liquidy naprawdę solidnie trafił do szpitala miał tyle cieczy w płucach i lekarze powiedzieli że gdyby jakiś pęcherzyk pękł mógłby umrzeć.
Równie dobrze paląc 3 pączki papierosów dziennie w większym stopniu narażamy się na choroby układu oddechowego i nie tylko w tym nowotwór wiec zależy wszystko od dawki, która dostarczamy do organizmu. Nikotyna jest toksyczna.
Mój dziadek przez 50 lat palił 2 paczki dziennie mocnych jasnych i zmarł na nowotwór w wieku 75 lat ale nie wiadomo czy jeśli by przez ten czas palił liqiud żył by dłużej czy krócej dlatego potrzeba czasu żeby potwierdzić tą tezę. Ale no palac cały czas e papierosa bez przerw nie dajemy płuca odpoczynku i dawka nikotyny dostarczana jest większa przez częstotliwość więc moja opinia jest taka że te e papierosy to straszny syf młodzi ludzie palą to oporowo powinni to wycofać w cholerę dla dobra przyszłego pokolenia.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2026 przez mamyto321, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 379 / 65 / 3
Ta a od przebywania w miejscu o dużej wilgotności całe płuca wypełniają się wodą. Poza tym gdzie w liquidach masz wodę? Glikol, gliceryna, aromaty, nikotyna.
  • 61 / 3 / 0
To jest co innego i mały błąd pisząc woda nie miałem na myśli h2o tylko ta cała ciecz(liquid) i ta sytuacja jest prawdziwa, tylko on palił z konkretnego sprzętu nie wiem ile tam było wat ale jak puścił chmurę to pokój cały szary
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.