Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 4993 / 881 / 0
Luźno, alpre bierz tylko w kryzysowych sytuacjach ale tak do 3 tygodni codziennego brania 0,5-1mg nie powinno wystąpić uzaleznienie fizyczne.
  • 6 / / 0
Mój koleżka zjadł 3 tabletki (3mg) alpry i popił setką alkoholu. Wiem, że benzo + alkho się nie łączy czy wszystko bedzię ok?
  • 48 / 8 / 0
@defilixada216 Pilnuj go bo może coś odwalić (bieganie po ulicy czy coś). Nic nie powinno mu się stać oprócz tego że może zasnąć i obudzić się za kilka godzin, też zależy czy ma tolerancję czy nie.
  • 6 / / 0
@kamex tak jak mowiles, zaczal odwalac bardzo dziwne rzeczy rozmawiajac przez telefon nie widomo o czym, chodzic bo ludziach ,potem scielo nagle i usnal na 3h, obudzil sie i poszedl znowu spac cala noc. Z rana git tylko nic nie pamieta co robil, a w smsach ludzie pisali ze slyszeli co on gadal ale on sam nie wie co.

Pytanie 2 dlaczego na mnie alpra tak slabo dziala? nie mam w ogole tolerki wczoraj zjadlem 4mg jedyne co czulem to sennosc i czy dzisiaj moge pic normalnie alko czy musze jaki czas odczekac (dzis nie jadlem alpry osatatni raz wczoraj na sen 23)
ODPOWIEDZ
Newsy
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.