Mam dużą większą wadę wzroku, ale nie mam takich problemów. Na pewno warto suplementować magnez, potas, witaminę D3 i kwasy z grupy omega 3. Ciśnienie krwi w trakcie działania leku masz w normie?
@Juliuszo
Z mojego doświadczenia zwiększenie dawki działa tylko kilka miesięcy. W moim przypadku lepiej było odstawiać regularnie lek, zadbać o sen, odżywianie i pozostać przy niższych dawkach, niż zwiększać ją z czasem.
Na jaki czas odstawiałeś ? Lepiej regularnie odpuszczać go sobie na przykład w weekend albo ewentualnie nie które dni tygodnia. Czy brać regularnie i robić tygodniowe/miesieczne przerwy
O przedłużonym uwalnianiu oczywiście, bo nie będę się wkurwial, że po 2h zwała.
Połącze z modkiem
Jak chciałem zejść na niższą dawkę, to dwa tygodnie. A ogólnie to weekendy
@GermanskiOprawca
wg. mnie Concerta działa najdłużej (22% początek, 78% reszta). Atenza troszkę krócej, ale z początku mocniej, mimo, że to niby to samo. Medi CR nie próbowałem, ale z tego co wiem, to jeszcze mocniej na początku a potem mniej (50% początek, 50% na koniec)
W moim przypadku Concerta działa najrówniej.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".