Absolutnie nie łącz moklobemidu ze stymulantami pokroju metylofenidatu czy amfetaminy. Kiedyś czytałem, że było parę opisanych przypadków łączenia moklo chyba 300mg/dzień z metylofenidatem. NIGDY bym tego nie próbował. Ja chcąc wrzucić małą dawkę amfetaminy omijałem moklobemid na 1-2 dni przed, a i tak w większości wychodziło naprawdę nieprzyjemnie. Próbowałem wielokrotnie i to gra nie warta świeczki. Próbowałem też PEA na moklobemidzie, myślałem że mi rozpierdoli łeb, nie mogłem się ruszyć, nawet nie chcę wiedzieć jak miałem wyjebane w kosmos ciśnienie. Myślę, że gdybym nie zażył tabletek na zbicie tego w momencie kiedy efekt narastał i byłem jeszcze zdolny do ruszenia się to mogłoby skończyć się bardzo źle. Bardzo mocno odradzam wszelkie stymulanty.
Chcesz się podkręcić będąc na moklobemidzie to polecam żeńszeń syberyjski + zielona herbata, uważać z dawką, sprawdź mój wątek o żeńszeniu po wskazówki. Długo używałem tego z paroma innymi ziołami będąc na moklo i to był zajebisty, zdrowy czas.
viewtopic.php?t=78220
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Czytałem, żeby zacząć od 75mg, co sądzicie? Prege biore od ponad 2 lat, moklo od 10 dni a bupropion bralem z rok, aż przestał działać.
Chciałbym bardziej być aktywny fizycznie, bo mam nogi ale chęci używania ich juz nie :D
Gdybyś zaś się zdecydował na to połączenie i wystąpiłyby jakieś nieprzyjemne skutki interakcji to i tak byś musiał moklobemid odstawić bo on ma okres półtrwania 2 godziny, a bupropion i jego metabolity są usuwane z organizmu przez znacznie dłuższy czas. Dopiero po kilku dniach kiedy stężenie bupropionu by opadło mógłbyś znowu wskoczyć na moklobemid.
A co powiecie na 450-600mg moklo? chyba nie ma sensu?
Lek biorę od 1 stycznia, przedtem paliłem THC po 10 wiader od rana do wieczora, przez 3 lata i pregabalina przez 2 lata, bupropion pól roku brałem, pół nie brałem, z nim różnie. (Dla kontekstu :))
Aha i dodam, że 600mg moklo+ terapeutyczne 75mg tramadolu absolutnie nie zabije, nawet nie wiem czy wzmocni na tyle żeby warto było to mieszać. Bez przesady.
WARN — bardzo niebezpieczna dezinformacja, człowieku czy Ty wiesz co piszesz i do czego takie złote myśli mogą doprowadzić? Pod żadnym pozorem nie należy podchodzić do tego połączenia z taką lekkomyślnością! @V44
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.