Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
O, to może być wyjaśnienie, bo kiedyś jedliśmy grzyby z chłopakiem i w ogóle na nas nie zadziałały, a były od zaufanego sprzedawcy (ale grzyby wzięliśmy u niego po raz pierwszy). Oboje bierzemy ssri, więc może to wpłynęło. Dotąd zastanawiało mnie, czy ma to jakieś powiązanie z tym, że marihuana też na mnie nie działa (próbowałem wiele razy od kilku sprzedawców)
  • 1 / / 0
A ja mam pytanie czy jak danego dnia nie wezmę wenlafaksyny to grzyby dobrze zadziałają? Jeżeli będzie 24h po odstawienniu jednodniowym na rzecz grzybów?
  • 979 / 181 / 0
@myxav bierz normalnie wenle i nic nie odstawiaj żeby grzyby zarzucić.Ja brałem na wenli i trip był super.Jedni twierdzą że działanie jest osłabione na antydepach a innym działają normalnie.Ominiesz dawkę a niech lek się zresetuje i potem będziesz znowu czekał tygodniami na efekt terapeutyczny?
  • 5 / 1 / 0
Jak widać co przypadek to inaczej, u mnie grzyby pięknie działały na escitalopramie, jednak w miarę czasu stosowania leku- jak już nazbierało się sporo serotoniny w układzie nerwowym- zauważyłam że zaczęło robić mi się niesamowicie gorąco po psylo, musiałam wchodzić pod zimny prysznic i to był dla mnie sygnał że w tych momentach zaczyna gromadzić sie niebezpiecznie dużo serotoniny (bo ona reguluje też temperaturę ciała) a stąd już bardzo blisko do zespołu serotoninowego, więc dałam sobie spokój z tripami.. Po jakimś czasie zeszłam z ssri i przerobiłam jeszcze kilka przygód z grzybami i działały one na mnie tak samo jak podczas kuracji ssri, żadnej różnicy
  • 3639 / 599 / 1
Escitalopram sam w sobie rozgrzewa i podnosi temperaturę bo latem względem się człowiek poci nienaturalnie więcej – i ja się z tym bujałem i to parę lat zanim zupełnie przypadkiem trafiłem na info że to nadpotliwość w ciepłe dni to od esc.
Ale inhibitor plus grzyby które działają na SSRI – ja myślałem że bardziej by to szło w stronę ZS (* nie mam pewności, proszę się nie sugerować i robić własne research)

Miałem jednego grow kita będąc na małych dawkach esci 5-10 mg \dobe.

Przejadłem te grzyby chyba pięć razy, zwiększając dawki . Nie wiem jak powinny działać poprawnie ale na mnie działały średnio- jeśli dojechałem do pięciu gram suszonych to już chyba coś tam się powinno pojawić w głowie a tymczasem raptem obniżenie stroju i jakieś rozkminy, analiza traumy, płacz, oczyszczenie.

Ale na wejściu co robiło mi się na zmianę zimno i ciepło plus zimne stopy dłonie (homet też mi się tak ładował)

Polecam skarpetki, kocyk i grzejnik, ale przede wszystkim uczulam że łączenie jednego z drugim jest nierozsądne może być bardzo niebezpieczne w skutkach A każdy człowiek jest inny więc jeśli już podchodzisz, użytkowniku do takich testów – zaczynaj ostrożnie – tak jak ja od małych aż do dużych dawek . po jednym stopniu w górę, bo co by było jakby człowiek wrzucił trójkę suszu i nagle by go wykręciło przegrzało dostałby udaru albo c*** wie czego ...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 989 / 237 / 0
@danychBrak

Nadpotliwość, a podwyższenie temperatury ciała to dwie różne sprawy. Jedno nie musi wynikać z drugiego chociaż może tak być. alfy powodują potworne podwyższenie temperatury ciała z minimalną potliwością taki przykład Ci podam.

Wracając do wątku to robiłem to, bo połowę życia jestem na SSRI. Grzyby normalnie zadziałały (bardziej jako empatogen), ale to skutek niewielkiej dawki. Była to 1/3 holenderskich trufli. Przytulałem się do trawy, do drzew, płakaliśmy wspólnie z towarzyszami. Mimo, że jestem na najsilniejszej pod względem wychwytu serotoniny paroksetynie.
ODPOWIEDZ
Newsy
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.