4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1550 / 407 / 2
@Anon19623
dawką, konkretnie dość sporą, organizm się buntuje i krzyczy "ja już nie chce!" xd
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1 / / 0
Co teraz głownie dają w tych kryształach , Jak nazywają sie jakieś speedujące bo te euforyki srednie
  • 1550 / 407 / 2
@juri99
3cmc - speed 4cmc - eufo
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1 / / 0
06 stycznia 2026Amon19 pisze:
Mam pytanko do was ludziska, czy wam też po mefie wzrok się rozmazuje? Czym to jest spowodowane? Też czasami mam uczucie jakby ktoś mnie ciągnął za nogi
Za dużo lub za długo, wpada czasami taki blur jak przy astygmatyzmie.
  • 31 / 3 / 0
@Amon19 przedewszystkim rozszerzenie źrenic i ciśnienie krwi - oba czynniki powodują że wzrok może sie rozmazywać, możliwe że tez przez skurcz naczyń siatkowka moze byc w jakis sposób gorzej dotleniona, co do drugiego nie mam pojęcia
  • 3639 / 599 / 1
Po prostu ogniskowanie się zmienia No ja pierdolę, to zrenica jest nienaturalnie rozciągnięta, "rozchylona na 50% więcej".
Ale to prawda że lekko może pływać wzrok ale naprawdę delikatnie No chyba że ktoś wywalił sztuke na dwie krechy
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 677 / 107 / 0
Ja jak miałam przygodę z mefedronem to jeszcze nie nosiłam soczewek i nie wiedziałam że mam potężny astygmatyzm, dlatego u mnie taki 'blur' był permanentny, nawet jak byłam trzeźwa to miałam ostrość wzroku starej baby. Ale generalnie ja bym takie uczucie zwaliła na:
1. Prozaiczna sprawa - za długo, za dużo. Jak za długo nie śpisz to mózg zaczyna płatać figle, do tego jak waisz krechę za krechą, a mefedron trzyma stosunkowo krótko i jest chęć dorzutki to możesz mieć zwyczajnie zmęczony mózg, i tutaj zgrabnie połączę to z punktem 2.
2.Ciśnienie + naturalne po mefedronie rozszerzanie źrenic. Rozszerzona po narkotykach źrenica słabo reaguje na zmianę światła, a tak być nie powinno naturalnie(mam na myśli u człowieka nie będącego po wpływem narkotyków), co w połączeniu ze skokiem ciśnienia, wzrostem temperatury ciała i ogólnym wystrzałem chociażby dopaminy w mózgu może powodować takie efekty
  • 31 / 3 / 0
@mmigotka Jak używałaś stymulanty to pomimo soczewki większy blur wracał czy pomagała ona pomimo rozszerzenia źrenic?
  • 70 / 7 / 0
06 stycznia 2026Amon19 pisze:
Mam pytanko do was ludziska, czy wam też po mefie wzrok się rozmazuje? Czym to jest spowodowane? Też czasami mam uczucie jakby ktoś mnie ciągnął za nogi
Przy konkretnej dawce też mi się zdarzalo, myślę że duży wyrzut serotoniny jest za to odpowiedzialny. Po lekach SSRI ten efekt zniknął, prawdopodobnie że względu na słabsze działanie na sero
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.