Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 657 / 106 / 0
@Detronizator2 o proszę, ciekawe info. Muszę spróbować mniejszą dawkę, z ciekawości. Ale może i to tolerka krzyżowa, jeśli chodzi o benzo to niby mam dalej kolny, ale to już na sytuacje kryzysowe, bo mam padaczkę - staram się nie brać. Fakt faktem, mogłam poniekąd „wyrosnąć”. Ale żeby aż tak? Najlepsze fazy miałam w wieku 22 lat, teraz mam 25, czyżby 3 lata zrobiły aż taką różnicę? Spróbuję jutro wziąć 10mg i poczekać faktycznie te 2h. Odpalę sobie jakieś simsy do tego, żeby zobaczyć czy z czasem się nie zrobi jakoś dziwnie śmiesznie podczas grania. Jak nie zapomnę, to dam znać co się wydarzyło %-D
  • 1002 / 308 / 5
Po trzech latach nie wyrosłaś, jak dla mnie ze duża dawka, to mniejsze są euforyczne, tutaj ważna jest selektywność, a im większe dawki tym mniejsze znaczenie ma duża selektywność zolpidemu.
I pamiętaj, że komputer wszystko spłyca. Każdą fazę (i nie tylko)
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 350 / 87 / 0
Prawda jest taka że rekreacja zolpi pojawia się tylko przy pierwszych razach, potem już znika całkowicie, więc jak ktoś dalej szuka fazy to pozdro dla niego, czekanie 2h na efekty jest bez sensu, okres półtrwania zolpi to 2h xD

Ludzie zolpi to najgorsze gówno do tripowania, jak sami widzicie łykacie niby 5 tabletek a rano okazuje się że poszedł cały listek(to i tak łagodna kara, bo można się obudzić w gorszych sytuacjach, ba jedna znajoma zaciążyła po zolpi xd), ta substancja służy tylko i wyłącznie do spania, jak chcecie sobie potripować to macie tonę innych substacji, które dają lepsze efekty
  • 18 / 3 / 0
Osobiście uważam że zolpidem jest bardzo dobrym lekiem na bezsenność, i nie ma sensu nawet go nadużywać kończyć może się psychozami nie pamiętają ludzie co robią, a potem nie mogą spać, popadają w bezsenność a przez nadużywanie inne leki nie działają
  • 13 / 1 / 0
@drakan9 to się zgadza, miałem zolpidem ale przeterminowany coś tam działał ale dla 20mg dla kobiety bez tolerancji faktycznie blackout gdzie mnie w ogóle nie podziałało a różnica w wadze nie duża.

@mmigotka @Detronizator2 to nie jest prawda akurat chociaż jak ja jem przeterminowane zolpidemy to wiadomo ale 50mg kiedyś zjadłem i mnie nawet nie uspało, to już lepiej hydroksyzyna działa chociaż też nie zawsze.
  • 2891 / 623 / 0
@kamex Dla wielu osób jest chujowym lekiem na bezsenność, np. dla mnie i jednego lekarza którego znam. Powiedział że ma efekt podobny do mojego, to znaczy dzień po użyciu zolpidemu jest jakby mieć kaca po wypiciu litra wódy. W moim przypadku samo działanie nasenne to loteria. Mimo położenia się do snu zaraz po zażyciu mam 50% na zaśnięcie i 50% na nieprzespane kilka godzin, odklejenie które przez chwilę jest przyjemne ale przeradza się w chujowe uczucie, nudności i po prostu zjebane pomysły które w danym momencie wydają się wybitne.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 18 / 3 / 0
@Vetulani44 o efekcie z odbicia czy tego kaca nie pomyślałem, ale podobno też zolpidem ma o wiele większą szansę na niego niż benzodiazepiny
  • 1 / / 0
18 stycznia 2006PanMuchomor pisze:
I mam jeszcze pytanie: Czy łączenie leków nasennych z kawą ma jakiś sens ?
Pytam o to ponieważ nie chcę nagle zasnąć. (co moze sie zdażyć przy większych ilościach leku)
no generalnie z tego co wiem i co sam próbowałem, to jak sobie kofeine dostarczysz to będzie git -bez efektów ubocznych, też nie zmieni ci to mocno tripa. inna sprawa jak chodzi o inne stymulanty
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.