01 grudnia 2025przekletykozisyn pisze:
Oprócz tego wziąłem bibułę na Aurorę 27%. Farmaceuta dał mi do wyboru Farm Gas albo nową odmianę Black Jelly, która jest sativą. W sumie pierwotnie planowałem wziąć indyjkę, ale perspektywa spróbowania nowej, mocnej sativy spodobała mi się bardziej :).
09 grudnia 2025CoolRastaCool pisze: Ktoś testował lilac diesel 18? Czy dobrze działa na kreatywność? Szukam odmiany która najbardziej mi przypadnie do wysoce kreatywnej pracy :)))))
03 grudnia 2025yoshi420 pisze: Bardzo dobrze. Brak wskazań medycznych = brak zioła w zielonej aptece.
Pytanie czy wdrożą, póki co wdrażają nowe odmiany co chwila już tracę orientacje
Leczenie bólu czy depresji w tym kraju to chory żart.
15 grudnia 2025Kochanek Heleny pisze: Jak tam ta Black Jelly?
Bombki wydają się dość suche, twarde, sredniej wielkosci. Brak popcornu.
Potestuję więcej to zrobię porównanie z Cantourage 26% i opiszę obie odmiany, jakie obecnie mam.
16 grudnia 2025przekletykozisyn pisze:
Potestuję więcej to zrobię porównanie z Cantourage 26% i opiszę obie odmiany, jakie obecnie mam.
Opisz proszę dobrze działanie - czy bardziej wchodzi na głowę, czy na ciało. Jak z poczuciem bólu, jak z nastrojem, jak się po tym śpi.
@JulietteS Black Jelly działa głównie na głowę, ale przy większych dawkach daje też efekt stoned. Spałem po tym bardzo dobrze. Z profilu terpentowego bardziej przypomina mi sourdough albo farm gas, niż wczesniejsze ghost train haze i delahaze. Myślę, że tamte sativy bardziej mi smakowały - tutaj smak jest bardziej przytłaczający, mało rześki, śmierdzacy. Osobiście mnie ta odmiana na razie nie porwała, co nie zmienia faktu, że jest to najsilniejsza sativa w PL, więc myślę że mimo wszystko warto spróbować, bo w istocie klepie bardzo mocno :)
Mój prywatny ranking ogółem to:
1. Gelato (Cantourage)
2. MAC1 (Cantourage)
3. Farm Gas / Sourdough (Aurora)
Świetnie mi działa przeciwbólowo, nie mam gastro i całkiem dobrze po tym śpię. I jak dla mnie jest bardzo wydajna, bo wystarczą mi 2-3 buszki.
Topki małe i średnie. Na pierwszy rzut oka odrobinę gorsze niż ich najwyższy poziom.
Za to piękny zapach, bardzo dobry smak.
No i najważniejsze działanie. Zdecydowanie bardziej odczuwalne niż MAC 1 Cantourage. A przy tym jednocześnie przy pracy byłem mniej naćpany większą dawką Black Jelly niż mniejszą MAC 1. W sensie czysto negatywnym, utrudniającym pracę, bo jednocześnie pozytywnie "naćpany" byłem bardziej po Black Jelly :D
MAC 1 do pracy też nie jest zły, ale jednak minimalnie gorszy.
No i dla mnie oba przegrywają pod tym względem z Ghost train haze Aurory.
480zl za 11.4g w aptece "Niezapominajce dla całej rodziny" :)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.