Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 128 / 50 / 0
16 grudnia 2025witaminasraka pisze:
kupilem w czwartek shota wypilem 50ml w czwartek i drugie 50ml w piatek. dzis jest wtorek a w aptece domowniczka kupila testy na mocz, pytanie czy myslicie ze wyjdzie?
Raczej tak. 4-5 dni to takie minimum przy wysokim metabolizmie.

Nawet jakbyś w piątek zjarał małego jointa to we wtorek / środę byłaby jakaś tam średnia szansa, że wykryje go w moczu. Przy "edibles" Twoja wątroba metabolizuje zwykłe THC w 11-hydroxy-THC, które dłużej utrzymuje się w organizmie.

(Jak jarasz to 11-hydroxy-THC też się pojawia w Twoim organizmie, ale w znacznie mniejszych ilościach.)
  • 15 / 3 / 0
Właśnie z tym zacieraniem się różnić między poszczególnymi rodzajami jak się często bierze jest dokładnie odwrotnie u mnie. Jak biorę bardzo rzadko (1-2x w miesiącu albo jeszcze rzadziej) to bardzo to bywa kapryśne. Ciężko wtedy w ogóle dawkę dobrać do pożądanego działania. Pod tym względem jest to bardzo niewygodne, albo za słabo jest i czuć coś lekko w tle, albo jest za grubo, raz nawet się obrzygałem po tym bo było zbyt mocno, pewnie z paniki. A mówimy tutaj o stosunkowo małej dawce (20-40ml) Jednak jak decyduje się zakupić tych wynalazków za kilka stów i mieć zapas z zamiarem używania codziennego to wszystko da się ogarnąć. Zazwyczaj wtedy po 2-3 dniach stabilizuje mi się tolerka i wiem ile potrzebuję by było ok. Tylko to też tylko do pewnego momentu. Po kilku tygodniach to traci sens bo trzeba już tego wlewać w siebie na tyle dużo, że popołudniowa fazka, nie dość, że jest bardzo słaba to ma tendencje to wybrzmiewania następnego dnia pod postacią zamglonego mózgu, senności itp. Wtedy zapominam w ogóle o istnieniu tych uśmiechniętych buteleczek na kilka miesięcy. I tak od dobrych pięciu lat. Nie wiem jakim cudem to pozostaje legalne (znaczy wiem, ale nie wiem dlaczego nikt się za to nie wziął), ale póki jest jak jest to polecam serdecznie kupować
  • 487 / 293 / 0
@bedzieinaczej

Najkorzystniej wychodzą GreenOut Banana Twist/Toffee Cookie, ja takiego 200 ml robię na 6 razy, więc strzelam ~33 ml na raz - ten ostatni, z popłuczynami, jest zawsze najlepszy ;).

Ale tak tak jak przedmówcy wspominali - warto eksperymentować z innymi olejkami, bo działanie rzeczywiście jest zależne od terpenów.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.