Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
https://www.termedia.pl/koronawirus/Naw ... 54758.html

Macie swój problem skrajnej bezsenności. Czemu do cholery jasnej nikt nie bierze tego pod uwagę ? Parę tygodni temu kiedy znowu fala się zaczeła- lekki katar, drapanie w gardle, a 3 dni później bezsenność, która trwa od paru tygodni. W 2020 roku po złapaniu pierwszego Covida się zaczęło i jak tylko idzie fala (możecie sprawdzić ilość wirusa w ściekach na stronie MPWiK) to trace sen jak i 50% ludzi wokół mnie. Charakterystyczne jest to, że żaden lek na to nie działa, a nie mam tolerancji na nic, jak i moje otoczenie. Jak mnie to denerwuje, że NIKT nie bierze tego pod uwagę, a badania pod tym kątem są bezlitosne...
  • 2867 / 621 / 0
@Zdrowotny Mamy 2025 rok, ktoś jeszcze na poważnie gada o bezobjawowej zarazie? Iloma dawkami dałeś się zaszprycować? Minęło ponad 5 lat i dalej wierzysz w te bajki? :old:

Ja odkryłem że na moje problemy z bezsennością dobrze działa odpowiednia dawka gabapentyny, to znacznie lepszy lek od pregaby.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 3 / / 0
24 października 2025Stteetart pisze:
Jeśli budzisz się średnio co 80-90 minut to masz zaburzone fazy i cykle snu. Bez ustalenia co je zaburza (czy to nie np stres) to trazodon zadziała na skutek a nie na przyczynę, co docelowo jest kompletnie bezsensu. Ale co kto lubi.
Prawda, do tego jak już się zacznie brać trazadon to trzeba rozumieć, że zejście z niego może być później problemem. Ja i moja partnerka dostaliśmy trazadone na problemy ze snem spowodowane stresem. Spimy dobrze ale przy próbach odstawienia bezsenność jest jeszcze gorsza niż przed zaczęciem brania leku. Jak gdzieś pojadę i nie wezmę leków to sen mega słaby, taki jakby pół-sen i ciągłe wybudzenia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.