Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 116 / 67 / 0
No, praktycznie wszystkie neurolepy zmniejszą objawy pozytywne, gorzej z tymi negatywnymi. Jeśli dostaniecie olanzapinę w pierwszym rzucie, delikatnie sugeruję zmianę psychiatry, bo dosłownie wszystko inne pomoże tak samo bez tak dotkliwych uboków.
  • 46 / 5 / 0
B-ketony po tym zadziałają? Czy trzeba sobie parę dni przerwy zrobić? Ja w zasadzie biorę to tylko ze względu na działanie nasenne
  • 7 / / 0
Pomogła się ustabilizować po paranoidalno-stymulantowych psychozach. Stosowałem jakieś 2 miesiące. Docelowo przeszedłem na lżejsze neurojeby.

Ale ogólnie czuję że więcej na niej straciłem.
Po pierwszych 3 tygodniach leciał ogień krzyżowy z postaci kompulsewno metabolicznego obżeranie się.
Jadłem na niej o wiele więcej niż normalnie ale na tyle siadła na sam metabolizm że przez 3 tyg. Przytyłem 17 kg. Potem magicznie przestałem tyc jak się przystosowałem do samego leku, miałem też problemy z wypróżnianiem się, jak praktycznie po kazdym początku stoswania nowego neurlepu.
Nie wiem kiedy mój metabolizm wróci do normy. Lek przestałem stosować 3 miesiące temu.
Tydzień po zaprzestaniu nadal miałem problem z metabolizmem. Regularnie ćwicze na siłowni i wróciłem do dobrej michy.

Mój obecny stack to omega3 i inne bajery
Z medykamentów obecnie stosuję 300 kwetiapiny na sen i 200 amisulpridu rano.
Wycina wszystkie lęki i daje poukładać sobie mózg po ciężkich psychozach które minęły ale w bani nadal mi się układają tryby.

Z 10 mg olanzepiny zszedłem do 0 na raz, po tygodniu wróciłem na 5 mg które stosowałem co drugi dzień przez 2 tygodnie by nie katować ciała i mózgu. Strasznie ciężkie gówno...

Pytanie czy to optymalny sposób na zejście z olanzepiny?
  • 1675 / 270 / 0
Jak sprawdza się olanzapina nasennie po locie na stymulantach? Próbował ktoś brać 5 mg lub więcej głównie przeciwdepresyjnie i przeciwlękowo?
  • 8 / / 0
Lek rzuciłem bez konsultacji z lekarzem po 9 miesiącach na dawce 10mg. 12 dni "wytrzymałem" bez tego leku i szybko wróciłem, dlaczego? Bo nie mogę zasnąć, kładę się o 18 i mózg jest cały czas pobudzony do samego rana. Jak są momenty chwilowego snu to jest on przerwany koszmarem. W nocy śpię może 2h max. Czytałem że tak może być nawet kilka miesięcy więc pomyślałem że prędzej padne jak mucha z braku snu. Jeżeli ktoś pisze że objawy odstawienne paroksetyny są koszmarne to zapomniał o leku jakim jest olanzapina. Najgorsze guwno do schodzenia bo nie można spać.
  • 279 / 26 / 0
Z odbicia człowiek chodzi pobudzony po odstawce tego leku. Z innymi neuroleptykami chyba jest podobnie z moich obserwacji jako pacjenta. Bezsenność to najmniejszy problem u mnie bo miałem przez drugi tydzień bardzo chujowe ciśnienie które zeszło w tygodniu trzecim i wtedy zaczęło mi się robić słabo. Musiałem wrócić z podkulonym ogonem do brania tabletek bo uznałem to za lepszą opcję niż wylądowanie w szpitalu gdzie byłbym pouczany i traktowany jak worek na następne leki.

Raz udało mi się odstawić risperidon i chociaż myślałem że z napięcia i bezsenności zacznę chodzić po ścianach to zacisnąłem zęby i wytrzymałem osiem miesięcy. Wtedy pobudzenie minęło mi gdzieś po trzech miesiącach ale pojawiły się inne problemy takie jak szorujące po dnie zdolności poznawcze czy bardzo ograniczone rozumowanie. Okazało się że nie bardzo mogę już funkcjonować bez tych nieuzależniających leków. Wiedziałem w tej sytuacji że leki nie tylko mnie gnoiły, ale też coś dawały :(

Rozpisałem w tym poście jak przebiagała u mnie tamta odstawka, ale skasowałem to bo robiłem rzeczy skrajnie głupie na własną rękę. Napiszę tylko że rozluźniały i uspokajały mnie adaptogeny. W ciągu dnia używałem ashwagandhy. Na sen pomocne było waporyzowane cbd, napar z melisy i trochę kropel walerianowych. Jakoś tak ciągłem przez kilka miesięcy.

Jeśli jednak miałeś psychozę, słyszałeś głosy albo miałeś urojenia to musisz się liczyć z tym że to wróci. Są inne neuroleptyki jeśli zolafren ci nie pasuje. Nie potrafię jednak żadnego polecić bo każdy był ciulowy na swój sposób. Ja jestem na onanzapinie już cztery lata i w desperacji poszedłem prywatnie do innego psychiatry który przepisał mi kwetiapinę xr. Muszę teraz tylko znaleźć odwagę do podmiany leków, a to że prawdopodobnie będę czuł się przy tym źle trochę mnie powstrzymuje.

Wybaczcie mi błędy w moim poście. Pisanie sprawia mi spore problemy
jestem obłąkany
  • 8 / / 0
Gemini doskonale opisał objawy odstawienne, które u mnie występowały. Myślałem, że mam grypę i jelitówkę a to odbicie cholinergiczne. Raz wymiotowałem, w pracy miałem nudności, biegunkę, bóle brzucha, bardzo złe samopoczucie jak przy ciężkiej grypie. Numer 1 to napady agresji i tak w pracy waliłem w ścianę, w stół z całej siły bez powodu. Tego leku nie odstawiajcie z dnia na dzień bo skutki odstawienne rzeczywiście mają miejsce i są bardzo dokuczliwe. Teraz przeszedłem na dawkę 2.5mg, ale może być za mało bo schodzę z dawki 10mg, ale lepsze to niż zejście do zera.

[ external image ]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.