Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 116 / 67 / 0
No, praktycznie wszystkie neurolepy zmniejszą objawy pozytywne, gorzej z tymi negatywnymi. Jeśli dostaniecie olanzapinę w pierwszym rzucie, delikatnie sugeruję zmianę psychiatry, bo dosłownie wszystko inne pomoże tak samo bez tak dotkliwych uboków.
  • 46 / 5 / 0
B-ketony po tym zadziałają? Czy trzeba sobie parę dni przerwy zrobić? Ja w zasadzie biorę to tylko ze względu na działanie nasenne
  • 7 / / 0
Pomogła się ustabilizować po paranoidalno-stymulantowych psychozach. Stosowałem jakieś 2 miesiące. Docelowo przeszedłem na lżejsze neurojeby.

Ale ogólnie czuję że więcej na niej straciłem.
Po pierwszych 3 tygodniach leciał ogień krzyżowy z postaci kompulsewno metabolicznego obżeranie się.
Jadłem na niej o wiele więcej niż normalnie ale na tyle siadła na sam metabolizm że przez 3 tyg. Przytyłem 17 kg. Potem magicznie przestałem tyc jak się przystosowałem do samego leku, miałem też problemy z wypróżnianiem się, jak praktycznie po kazdym początku stoswania nowego neurlepu.
Nie wiem kiedy mój metabolizm wróci do normy. Lek przestałem stosować 3 miesiące temu.
Tydzień po zaprzestaniu nadal miałem problem z metabolizmem. Regularnie ćwicze na siłowni i wróciłem do dobrej michy.

Mój obecny stack to omega3 i inne bajery
Z medykamentów obecnie stosuję 300 kwetiapiny na sen i 200 amisulpridu rano.
Wycina wszystkie lęki i daje poukładać sobie mózg po ciężkich psychozach które minęły ale w bani nadal mi się układają tryby.

Z 10 mg olanzepiny zszedłem do 0 na raz, po tygodniu wróciłem na 5 mg które stosowałem co drugi dzień przez 2 tygodnie by nie katować ciała i mózgu. Strasznie ciężkie gówno...

Pytanie czy to optymalny sposób na zejście z olanzepiny?
  • 1675 / 270 / 0
Jak sprawdza się olanzapina nasennie po locie na stymulantach? Próbował ktoś brać 5 mg lub więcej głównie przeciwdepresyjnie i przeciwlękowo?
  • 7 / / 0
Lek rzuciłem bez konsultacji z lekarzem po 9 miesiącach na dawce 10mg. 12 dni "wytrzymałem" bez tego leku i szybko wróciłem, dlaczego? Bo nie mogę zasnąć, kładę się o 18 i mózg jest cały czas pobudzony do samego rana. Jak są momenty chwilowego snu to jest on przerwany koszmarem. W nocy śpię może 2h max. Czytałem że tak może być nawet kilka miesięcy więc pomyślałem że prędzej padne jak mucha z braku snu. Jeżeli ktoś pisze że objawy odstawienne paroksetyny są koszmarne to zapomniał o leku jakim jest olanzapina. Najgorsze guwno do schodzenia bo nie można spać.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.