@hajperek Ja piłam na bupropionie normalnie aczkolwiek obniża on chyba próg padaczkowy więc z wódą możesz dostać padaczki alkoholowej prędzej tak sądzę.
@catarsis Mi bupropion nie dawał zupełnie nic więc nie mam jak Ci doradzić, wybacz.
owszem, ktoś by mógł:
bupropion
- Co to jest: Antydepresant z funkcją „lekkiego kopa”.
- Działanie: Powoli reguluje dopaminę i noradrenalinę. Nie daje strzału, tylko podnosi ogólny poziom energii i chęci do życia.
- Efekt: Stabilizacja. Budzisz się i masz siłę umyć zęby i wyjść do ludzi.
- Czas: Slow burn. Musisz brać 2-4 tygodnie, żeby „zatrybiło”.
- Zastosowanie: Depresja, brak motywacji, rzucanie palenia.
- Co to jest: Środek na czuwanie (eugeroik). Pigułka „nie śpię”.
- Działanie: Wyłącza zmęczenie i włącza tryb robota. Podbija histaminę i oreksynę.
- Efekt: Laserowe skupienie. Siadasz do pracy i nagle mija 6 godzin.
- Czas: Instant. Działa po godzinie, trzyma cały dzień.
- Zastosowanie: Narkolepsja, praca zmianowa, zarywanie nocek.
COMBO: bupropion + Modafinil
Czy można łączyć?
To jest proszenie się o zawał.
Dlaczego ten miks to zły pomysł?
- Serce: Oba leki podnoszą ciśnienie i tętno. Razem robią z serca werbel – ryzyko tachykardii i skoków ciśnienia jest ogromne.
- Lęk: Zamiast skupienia możesz dostać ataku paniki, drżenia rąk i paranoi.
- Drgawki: bupropion obniża próg drgawkowy. Modafinil to stymulant. Razem znacznie zwiększają ryzyko ataku padaczki (nawet jak jej nie masz).
- Wątroba: Oba mocno obciążają te same enzymy wątrobowe, więc mogą wzajemnie toksycznie podbijać swoje stężenie we krwi.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Jednak to są moje doświadczenia i nie znaczy to, że u Ciebie będzie tak samo. Zawsze warto spróbować, najwyżej odstawisz lek jeśli uznasz że nie czujesz się po nim dobrze. Powodzenia!
Dziś pierwszy dzień 150 mg bupropionu i jestem trochę oszołomiony efektem.. zamiast szybkiego tętna, wzrostu ciśnienia we krwi, szybkości, napięcia, rozdrażnienia - totalna opozycja, sedacja, senność, uspokojenie, tętno - 50. Poszedłem spać w ciągu dnia. Nie wiem co jest grane, czy to połączenie tak zadziałało, czy to wynika z tego, że mam adhd i na mnie zbyt dużo dopaminy i noradrenaliny działa wyciszająco i uspokajająco? Co o tym myślicie?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.