Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Gdzie w UE medyczna mj nabyta w PL jest nielegalna?
  • 12679 / 2454 / 0
Gdziekolwiek, gdzie jest nielegalna. Szwecja, Litwa...
  • 34 / / 0
Pale ponad rok, kiedys dab 1ml starczył mi na 2 mies palenia codziennie do snu, teraz 1ml zrobie w 2 dni, budząc sie nawet w środku nocy i pale.... wjebałem sie mocno... w kazdym razie, zauwazyłem że po pewnym " pułapie " faza nie wzrasta, niezaleznie ile buchów bym nie dojebał na raz, dla porownania jak kiedys zajebałem wiadro to rzygałem 7 razy, taka mialem faze, im wiecej THC, tym bardziej przecież powinno iść w górę

Ps. Pale tylko dab peny / destylaty ( Nie używam suszu od pół roku )
  • 469 / 60 / 0
Witam, ostatnio spozylem 80/100mg THC w ciastkach i nie poczułem żadnych efektów (jaram codziennie jak smok, bongo). Nie powiem, trochę się wkurwiłem i chce teraz pójść krok dalej - czy wymieszanie pół grama haszyszu z olejem na łyżce i wrzucenie do jogurtu zrobi robotę? Ewentualnie macie jakieś protipy jak najprościej można by to przygotować (nie chce piec ciastek, ani bawić się w makumby)? Szkoda mi znów hajsu na jakieś ciasteczka z kofika. Pozdrawiam!
  • 2028 / 335 / 0
Albo masz coś jak ja, słabo żeby ruszyło per oral. Próbowałem z masłem konopnym itp za każdym razem efekty byly mizerne/zerowe. Podczas gdy po ~0.1 max 0.15 z waporyzatora mam bombe na pół dnia prawie. Jak skopcę się waporyzatorem to mam banie jak czytam że ludzie po ciastkach ale po 0.1 i bez gotowania :D
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 597 / 58 / 0
Pamiętaj że hasz trzeba dekarboksylować. Jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz. Na mnie też jedzone nie działa, a próbowałem dawki po których powinienem wpaść w śpiączkę na trzy dni.
  • 12679 / 2454 / 0
Grudę zawsze rozpuszczałem na maśle z 5 minut, max 1g i wszystko się zgadzało. Może tyle wystarczyło?
  • 597 / 58 / 0
Może porobiłoby mocniej jakby dłużej potraktować to temperaturą, gram haszu brzmi grubo. Tym bardziej że miałeś to pewnie świeże.
  • 12679 / 2454 / 0
Być może byłoby grubiej, choć dobrze, że się tak nie stało. Co do świeżości nie mam zielonego pojęcia, bo stara gruda wygląda jak nowa. To był max 1g więc równie dobrze mogło być 0.5 - nie pamiętam, bo to prawie 2 dekady temu i mierzone na oko.
Ta sama gruda palona była raczej słaba - stąd właśnie pojawił się pomysł zjedzenia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.