@hajperek Ja piłam na bupropionie normalnie aczkolwiek obniża on chyba próg padaczkowy więc z wódą możesz dostać padaczki alkoholowej prędzej tak sądzę.
@catarsis Mi bupropion nie dawał zupełnie nic więc nie mam jak Ci doradzić, wybacz.
owszem, ktoś by mógł:
bupropion
- Co to jest: Antydepresant z funkcją „lekkiego kopa”.
- Działanie: Powoli reguluje dopaminę i noradrenalinę. Nie daje strzału, tylko podnosi ogólny poziom energii i chęci do życia.
- Efekt: Stabilizacja. Budzisz się i masz siłę umyć zęby i wyjść do ludzi.
- Czas: Slow burn. Musisz brać 2-4 tygodnie, żeby „zatrybiło”.
- Zastosowanie: Depresja, brak motywacji, rzucanie palenia.
- Co to jest: Środek na czuwanie (eugeroik). Pigułka „nie śpię”.
- Działanie: Wyłącza zmęczenie i włącza tryb robota. Podbija histaminę i oreksynę.
- Efekt: Laserowe skupienie. Siadasz do pracy i nagle mija 6 godzin.
- Czas: Instant. Działa po godzinie, trzyma cały dzień.
- Zastosowanie: Narkolepsja, praca zmianowa, zarywanie nocek.
COMBO: bupropion + Modafinil
Czy można łączyć?
To jest proszenie się o zawał.
Dlaczego ten miks to zły pomysł?
- Serce: Oba leki podnoszą ciśnienie i tętno. Razem robią z serca werbel – ryzyko tachykardii i skoków ciśnienia jest ogromne.
- Lęk: Zamiast skupienia możesz dostać ataku paniki, drżenia rąk i paranoi.
- Drgawki: bupropion obniża próg drgawkowy. Modafinil to stymulant. Razem znacznie zwiększają ryzyko ataku padaczki (nawet jak jej nie masz).
- Wątroba: Oba mocno obciążają te same enzymy wątrobowe, więc mogą wzajemnie toksycznie podbijać swoje stężenie we krwi.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Jednak to są moje doświadczenia i nie znaczy to, że u Ciebie będzie tak samo. Zawsze warto spróbować, najwyżej odstawisz lek jeśli uznasz że nie czujesz się po nim dobrze. Powodzenia!
Dziś pierwszy dzień 150 mg bupropionu i jestem trochę oszołomiony efektem.. zamiast szybkiego tętna, wzrostu ciśnienia we krwi, szybkości, napięcia, rozdrażnienia - totalna opozycja, sedacja, senność, uspokojenie, tętno - 50. Poszedłem spać w ciągu dnia. Nie wiem co jest grane, czy to połączenie tak zadziałało, czy to wynika z tego, że mam adhd i na mnie zbyt dużo dopaminy i noradrenaliny działa wyciszająco i uspokajająco? Co o tym myślicie?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.