Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 207 / 38 / 0
Dosłownie 2 strony temu masz odpowiedź. MM to lek recepturowy, farmaceuta winien na Twoją prośbę wydać Ci dowolny susz o tej samej mocy lub słabszy.
Uwaga! Użytkownik przekletykozisyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / 27 / 0
Chciałbym aby to było prawdą acz najpewniej nie ma MM o tak słabej mocy na rynku, doszły mnie słuchy że aurore 8/8 wycofano już z produkcji tak samo jak MM o podobnej mocy od canopy growth, :((!!!!!!
  • 207 / 38 / 0
To zadzwoń do przychodni i zamień na inną
Uwaga! Użytkownik przekletykozisyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / 4 / 0
@CoolRastaCool Najlepiej skontaktować się ze swoją kliniką. W swojej usłyszałem, że do 2 tygodni* jak się napisze maila to zmieniają receptę za free, po tym czasie liczą bodajże 50zł za zmianę. Ale dopóki recepta jest ważna to nie ma problemu z podmianą.

*dawno to było i nie pamiętam czy na pewno 2 tygodnie
  • 2093 / 347 / 0
U mnie też powiedzieli, że 2 tygodnie jakby co. Nie dopowiedzieli że 50zł po terminie na szczęście (bo myślę, że po 2 tyg nie będą robić problemów i tak)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 207 / 38 / 0
No i to by było na tyle, jeśli chodzi o abstynencję na razie %-D. Odwiedziłem Aspot w Łodzi. U lekarza trochę wystąpił incydent kałowy jak zobaczył dawkowanie jakie zapisali mi w Warszawie xD. Powiedziałem, zresztą zgodnie z prawdą, że zrobiłem 3 tygodnie przerwy od MM. Zapytałem ile mi może wypisać, to powiedział że dwa opakowania. W sumie więcej i tak nie chciałem, bo szkoda mi na razie wydawać więcej hajsu na mj.

Mój pierwszy wybór był oczywisty, wziąłem Gelato#33 / Cantourage 26% i właśnie wracam autobusem do domu spizgany tym przepysznym temacikiem %-D.

Oprócz tego wziąłem bibułę na Aurorę 27%. Farmaceuta dał mi do wyboru Farm Gas albo nową odmianę Black Jelly, która jest sativą. W sumie pierwotnie planowałem wziąć indyjkę, ale perspektywa spróbowania nowej, mocnej sativy spodobała mi się bardziej :).

Zajebiście, bo farmaceuta dał mi oba tematy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu. Nie jak te typiary w W-wie zawsze otwierały i podpierdalały mi małego bobka xD. Swoją drogą już na wejściu do apteki czuć było ziołem, więc miałem lekkie obawy, że farmaceuta będzie świrować z otwieraniem lub przepakowywaniem tematu. Na szczęście nie miało to miejsca. Być może czuć było, bo sam sobie waporyzuje na zapleczu ;).

Zapłaciłem 499 PLN za Aurorę i 549 za Cantourage. Trochę drogo, ale nie widziałem w necie niższych cen dla Łodzi. Przynajmniej nie muszę jechać po tanią receptę pociągiem.

W sumie wizyta + 20g legalnego medyka ze skrupulatnie utrzymywaną jakością za 1100 zł to wciąż w chuj lepszy deal, niż kupowanie stuffu z darknetu. Ten który co do jakiego można mieć większe przekonanie co do naturalności kosztuje porównywalnie lub więcej. No i kurła nie jest legalny %-D.

Eloszka

Gelato#33 klepie jak złe %-D. Przydało się zrobić w końcu przerwę :D
  • 174 / 27 / 0
27 listopada 2025FanatykWiadra pisze:
@CoolRastaCool Najlepiej skontaktować się ze swoją kliniką. W swojej usłyszałem, że do 2 tygodni* jak się napisze maila to zmieniają receptę za free, po tym czasie liczą bodajże 50zł za zmianę. Ale dopóki recepta jest ważna to nie ma problemu z podmianą.

*dawno to było i nie pamiętam czy na pewno 2 tygodnie
Nie zgodzili się ponieważ dostałem więcej niż jedną receptę, czyli mam czym się leczyć innymi słowy, dziękuję za responsywność kochani!

Druga recepta jest na s-lab 19% nowością jest dla mnie to że mogę wybrać konkretną odmianę, co polecacie?
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2025 przez CoolRastaCool, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2093 / 347 / 0
@up gelato 33 b.spoko przerobiłem 1 opakowanie tego suszu Cantourage i byłem zadowolony.
ale moje top strainy to i tak raczej indici także przesuszony (już) mac1 four20 > cokolwiek cantourage
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 174 / 41 / 0
Eldorado się chyba kończy. Planują zaostrzenie przepisów.

https://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/Zi ... 567,6.html
  • 2093 / 347 / 0
Bardzo dobrze. Brak wskazań medycznych = brak zioła w zielonej aptece.
Pytanie czy wdrożą, póki co wdrażają nowe odmiany co chwila już tracę orientacje
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.