Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 917 / 235 / 0
Niestety dopadło i mnie jakiś czas temu, byłem u neurologa dostałem skierowanie na tk głowy i lek flunarizinum. Ponoć to lek stosowany też zapobiegawczo przy migrenie. Na mnie zadziałał tragicznie. Wziąłem raz i nie mam zamiaru brać więcej . Myślę że trzeba nauczyć się żyć z tymi szumami. Warto odwiedzić laryngologa i neurologa bo szumy mogą być objawem poważniejszych chorób.
  • 1 / / 0
Okulista sprawdzał Ci oczy pod kątem tych objawów? Jeśli nie, koniecznie się wybierz. Męty pojawiające się nagle i błyski mogą być sygnałem problemów z siatkówką oka.
[/quote]

Myślisz, że tutaj naprawdę okulista pomoże? Odkąd pamiętam szumi mnie w uszach, do tego dochodzą też tak zwane "brain zaps", jakieś plamki gdy patrzę w jeden punkt, błyski w oczach.

Czasem odczuwam również coś takiego, choćby drgały mi gałki oczne.
Pojawia się to nagle, trwa kilka sekund ale jest nieprzyjemne i totalnie nic nie widzę przez kilka sekund gdy już się to skończy.

Ciekawe w ogóle czy ktoś jeszcze czyta ten wątek xD
  • 1 / / 0
W źródłach angielskojęzycznych jest więcej materiałów
należy szukać pod frazą "Tinnitus"
  • 1306 / 261 / 0
@dmdrgs
Melatonina godzinę przed snem
Spoiler:
I na serce, krążenie coś magnezu, bo on blokujw nmda, a one też coś tam grzebią, ale najlepiej będzie lek na serce inh. ang. albo jest jeszcze drugi rodzaj, medyk będzie wiedział - częsato pomijany, a on zdrowych ludzi boostuje na zawodach a chorych...
.... rucha w czoko
Jakieś badanie było ,że polepszał zdrowym ludziom równowagę ruchową (lek na serce). Równowaga to coś co siedzi blisko chyba tego ucha wew. zjebanego?
  • 5 / 3 / 0
19 grudnia 2018Kyokyan pisze:
W myśl mojej teorii, są to częstotliwości będące w eterze (wifi, 3g, 4g, 5g, WiiMax). Nie każdy je słyszy (4/5 populacji nie słyszy), a wynikać to może z niższego etapu rozwoju, np. ich potomkowie najprawdopodobniej będą je słyszeć. U mnie zmieniło się o tyle, że teraz ten "pisk" zmienił się wybrzmiewając bardziej dzwonkami, przejemnie więc na mięko.
A ja póki co odpuszczam przedsięwzięcie i zaczynam ćpać, odpoczne.

Wiem że Stary temat, ale chlopa ładnie odkleiło.. szumy w jego glowie, to 3g, 4g, 5g i wi-fi. A moze ruskie nadają i chcą zrobić z ciebie szpiega?

Albo lepiej wiesz co.. wróć do podstawówki? Dowiedz się, czym jest fala radiowa i mikrofala.. czemu akurat wymieniłeś te sieci? Bo skoro 5g słyszysz, to co w latach 90' odbierałeś tv? Bo ten zakres częstotliwości które dziś są przypisane pod sieci komórkowe, kiedyś tv nadawały.

Zresztą jak już się dowiesz czym w fizyce jest fala radiowa, to czemu ziemi dźwięku nie słyszysz? Albo kosmosu, mikrofalowego promieniowania tła np.. zresztą zanim się taka bzdurę palnie, to wypadało by z tematem się trochę zaznajomić. Zresztą nie czaje takich ludzi co takie informacje wyłapują i wyznają, bo szczerze takie rzeczy się wymyśla, żeby wciskać takim głąbą, żeby sprzedać im sztucznie wymyślone coś jaki rozwiązanie. człowieku dziś, po tych kilku latach, to pewnie masz jeszcze większą sieczkę w głowie. Widzicie, to właśnie niszczy, jak głupi ludzie biorą narkotyki, albo ludzie z problemami które sobię Jedynie pogłębiają.

A wracając do tematu posta. To temat rzeka, bo powodów mogą być tysiące. Od wypłukania minerałów, przez co nasz organizm nie bedzie odpowiednio pracował i głupi sygnał do mózgu będzie zakłócony, bo mikro wylewy gdzieś w OUN. Równie dobrze może to być błahostka, jak i cos mega poważnego. Przecież coś takiego powie nam Tylko lekarza i to tam trzeba się udać. A co do tego, że Nigdy nie zniknie. Poważnie żeby nasze ciało, nie był w stanie się zregenerować, to trzeba trwale je uszkodzić jakimś wylewem, bo wtedy powstają takie blizny które się nazywa jamami poudarowymi, a i to czasami potrafi się zregenerować, nie wiadomo w jaki sposób, albo inna część mózgu przejmie funkcje w zastępstwie. Organizm ludźmi dąży do homeostazy, ciągłej równowagi i w ciągu 10-15 lat, Nawet płuca nałogowego palacza regenerują się całkowicie, o ile nie mają jakiś już dużych powikłań które powodują chorobę przewlekła. To mogą być rozwalone tętnice, rozwarstwiona aorta, a Nawet dziura w sercu.
  • 4 / / 0
Trochę odkopie temat. Ktoś ma dalej problem z szumami?

Mój Case:

Mam szumy w jednym uchu od 3 lat. Próbowałem wszystkiego i w sumie najlepszym pomysłem jak habituacja. Genralenie żyje z tym normalnie, ale jakby nie było to byłoby o wiele fajniej. Macie jakieś swoje sposoby na zmniejszenie szumu które możecie polecić? Baa chyba że znacie metody żeby z tego wyjść
  • 11 / / 0
A próbowaliście diagnostyki w w strone bruksizmu? Mięsień żwacha jest silny i leży przy uchu. Jak żaden lekarz nie pomógł to może ten pomoze? Zwłaszcza że bóle oczu też mogą być od bruksizmu.
  • 1 / / 0
po pierwszych dłuższych ciagach zacząłem słyszeć dziwne piszczenie
nasila się jak jestem zmęczony/próbuje zasnąć
jest to do tego stopnia głośne i nie do wytrzymania że muszę się jak najszybciej rozbudzić i otrzepać
ma ktoś pomysł co z tym zrobić ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.