Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1938 / 256 / 0
od 16/ 17 roku życia mam doświadczenie z konopiami, po pojawieniu się pierwszych pieszych stacjonarek z dopalaczami zabiło moją pasje do konopi i innych zainteresowań też.
  • 2002 / 332 / 0
up: szkoda, chociaż hobby typu uprawa zbędne głupie i ryzykowne w tych czasach (a w byle aptece jest kozak) więc z drugiej strony okej.

Dziś jak ktoś sadzi krzaki wiadomo że na handel jeszcze mocniej i podobno lata więcej dronów ogólnie.

Na wieczór sobie zwaporyzuję w Mighty+ 0.15 MAC1. Mam jeszcze nierozpieczętowane, aczkolwiek ostatnio smażę tylko hybrydę (Gelato33) więc dla odmiany inna odmiana hehe i mam ochotę na 100pro indice.

Niebawem mnie się wyhoduje mi ok 20g suchych grzybów psylocybinowych (cubensis) i będę miał dla odmiany grzyby jak się spodoba wprowadzę w dietę jak mj (tylko wiadomo nie używka na co dzień, ale planuję zastąpić ciągoty do pregabaliny/alkoholu tym cudem i wczytać się w swój system, może lekki reboot). W porównaniu z mj wyhodowanie grzybów oczywiście po pierwsze bezpieczne (w domku, na póleczce bezwonnie sobie rośnie) a po drugie banalnie łatwe (nie da się nic zepsuć, nie trzeba montować growboxa albo walczyć z zarazą robactwem bagniaków na oucie)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 12667 / 2454 / 0
Cieszę się, że nigdy nie skorzystałem z tych "dopalaczy" - strach przed nieznanym był głównym powodem, bo tam chyba składu nikt nie znał (czy był podawany?).
Ja się konopiami zainteresowałem (w sensie uprawą) nieco później, ale ten rok był już moim 9 z rzędu, w którym działałem. W zasadzie to hobby jara mnie dużo bardziej, niż samo używanie, ale powoli szykuję się na zasłużoną emeryturę. Organiczny temat na organicznych nawozach, w pełni naturalny jest najlepszy na świecie, ale za dużo z tym roboty w moim przypadku. Może wrócę do tego, jeśli jakimś cudem dojdzie u nas do legalizacji i akurat jeszcze dożyję.
  • 212 / 38 / 0
Ja nie sądze by legalizacja miała dojść, tak jak chcieli ją w ustawie konopnej, według mnie 15g nie miało prawa przejścia.
Szczególnie dlatego że nie ma ograniczonej mocy na gram.
Według mnie 20%+ to już w kij mocno, jak tak je krzyżują.
Znacznie lepsza przychylność według mnie miałaby ustawa o legalizacji, jak ograniczenie byłoby 3% THC na gram.

Jak dla mnie mogą sprzedawać takie słabe legalnie, jak ktoś chciałby moc to i tak zawsze znajdzie sie kontakt od byle kogo.

Ja nieprzychylne mam nastawienie do uliczniaków, bo są za mocne.
Jakbym chciał, wolałbym sobie na spokojnie zapalić, niż sie upalać małym buchem.
  • 12667 / 2454 / 0
Ale ten projekt to było w zasadzie takie śmieszne minimum przyzwoitości - 15g i 1 krzak to nie były jakieś z d. wzięte oczekiwania - zważywszy na to, jak to wygląda w bardziej pod tym względem rozwiniętych krajach.
3% THC to zioło miało w latach 60-tych. Też nie jestem fanem jak największego % THC, ale legalizacja spowodowałaby, że każdy znalazłby (lub mógł uprawiać) to, co lubi. Od słabiutkich odmian po te najpotężniejsze.
A że Polacy potrafią doprowadzić różne "rzemieślnicze" produkty do perfekcji, to moglibyśmy mieć podobny rynek, jak mamy piwny (a mamy jeden z najlepszych na świecie). Mamy wielu turystów i rodzimych fanów konopi więc byłby to niezły bonus do budżetu + duże oszczędności na bezsensownej walce z ziołem. Oczywiście zakładając legalizację włączając to legalną produkcję i obrót, jak normalnym towarem, a nie tylko ciche przyzwolenie.
Póki z polityki nie zniknie cały beton, to nie ma co się nawet łudzić na łaskawsze wyroki.
  • 1938 / 256 / 0
@jezus_chytrus zmienił byś zdanie gdybyś spróbował oryginalne peny full spektrum lub rosin taki jak jest w NL, USA, CA
  • 12667 / 2454 / 0
Tzn zmieniłbym odnośnie czego? Legalizacji? Te peny mają w ogóle coś wspólnego z naturą? (nie orientuję się). Jeśli to coś, co ryje beret, to zawsze można zezwolić wyłącznie na naturalną formę konopi.
Poza tym jestem zdania, że zakazy nikogo nie powstrzymają przed niczym i powinno się bardziej stawiać na edukację i pomoc, a nie karanie.
  • 2002 / 332 / 0
W dzisiejszych czasach każde dobre zioło apteczne, które ma 18%-30% THC, ryje beret,

To nie jest "mix nieznanych pestek" to są konkretne pociski, dodatkowo uzbrojone w nierzadko doskonałe proporcje terpenowe. Ale c4uj z tym, jaram tyle lat nic mnie się nie stao. A ogólnie to mocniejsze zioło było nawet przed medykiem, myślę że tak od dekady mocno idzie tendencja w górę co do mocy. W aptekach już coraz większe kosy 27, 29% THC (aurory), olejki które podobno można na zamówienie i zrobią (podobno moc intergalaktyczna).

Jak pali się jakieś swoje outdoory to przynajmniej tak bani nie ryje, bo outy w PL to najsłabsze palenie (w porównaniu z indoorem/medykiem./outem innych współrzędnych geograficznych lol). Ja bym takiego gówna pewnie nawet nie poczuł. Od lat najsłabsze co miałem to 18% (a terpeny zawsze jakie lubie bo takie wybieram)
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 51 / 4 / 0
Zjebane jest właśnie to że wszystko teraz ma w chuj % THC
Wiecie jak ktoś ma zdrową psychike to tam przetrawi to
Ale osoby które mają tendencje do nerwic, manii, psychoz, i zapalą pierwszy raz w życiu to co jest teraz, to współczuje
Moim zdaniem olejek cbd obowiązkowo w apteczce powinien być bo to że jest w chuj THC i mocna faza to wcale nie jest fajne ani przyjemne, musi być jakiś kompromis
A najlepiej to nie palcie bo też sie można wjebać
Napisałem ja pod wpływem THC i deksedryny %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.