Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2242 / 283 / 0
Miedzy małpą a czlowiekie jest różnica kilku genów.
Ale potrafił byś rozpoznać małpe od człowieka ?
Ta rozmowa nie ma sensu
Pozdrawiam
Ncux
  • 213 / 38 / 0
Siema
Zna ktoś z was jakąś odmiane Sativa z 3-4 proc THC, lub miał styczność?
Lub może eksperymentował z odmianami Sativy i siewki.
  • 521 / 104 / 0
^
Morocco Beldia Kif

Genotyp:100% Sativa
Czas kwitnienia: 49-56 dni
THC: 2,5–5%
CBD: 0,2%

Dostępna w większości sklepów z nasionami w PL.
  • 12773 / 2470 / 0
Porównywanie człowieka z małpą to jednak coś innego. Ja miałem na myśli wysuszone topy. Czasem rozpoznasz, że to auto, czasem nie ma opcji.
Co jest na poniższych fotkach: 3 auto / 3 sezony / 1 auto i 2 sezony / 2 sezony i 1 auto - jeśli mix, które to które? Dla ułatwienia nie wysuszone.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2083 / 345 / 0
Bardzo specyficzna jest odmiana Gelato#33. Myślę, że ma bardzo terapeutycznie dobrane terpeny co w połączeniu z wysokim stężeniem THC (26%) daje bardzo pozytywne efekty. Nie jestem fanem hybryd 50/50 (ani sativ) ale ten susz się sprawdził 10g było warto wziąć z apteki. Mam też 15g typowej mocnej indici (Mac1 od Four20 15g- sprawdzona i lubiana) a także do zrealizowania 10g Aurory Sourdough indica 29% nie wiem czego się spodziewać nawet po tej ostatniej pozycji %-D
Dodam, że spożywam cannabis jak idiota, tzn mógłbym efektywnie chodzić spizgany (a nawet lepiej, efektywniej) spożywając 1/3 tego co teraz stąd moje poważne postanowienie ograniczenia dawkowania. Na początek 2 x 0.15 rozbite na od godz 18 do snu a potem 1 x 0.15 g wieczorem docelowo. Obecnie 3 x 0.15 g minimum.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2242 / 283 / 0
06 listopada 2025jezus_chytrus pisze:
Porównywanie człowieka z małpą to jednak coś innego. Ja miałem na myśli wysuszone topy. Czasem rozpoznasz, że to auto, czasem nie ma opcji.
Co jest na poniższych fotkach: 3 auto / 3 sezony / 1 auto i 2 sezony / 2 sezony i 1 auto - jeśli mix, które to które? Dla ułatwienia nie wysuszone.
numer 3 roślina trenowana możliwe iż to jest sezon pełno sezonów ka lub pół automat stawiam na półautomat chuja sobie za to obciąć nie dam ? po liściach hybryda
1 automat na genetyce z usa? po topie hybryda z przewagą sativa topy powykrencane jak haze
2. automat po strukturze topa indi

@jezus_chrystus czekam na linki jak się pomyliłem!!!!!!
zmieniam zdanie ta numer 3 też automat
  • 12773 / 2470 / 0
1. AK-47 auto (zgadłeś że auto i w sumie w ciemno też obstawiałbym jakieś "kali" geny. Jest to dość rzadki, wiśniowy fenotyp, który mi się trafił).
2. Sezon - Black Domina (zgadłeś, że indica, ale nie że sezon - bardzo podchwytliwa fotka cyknięta już w listopadzie. Małe topki bo zakwitła pod koniec sierpnia i rosła w eksperymentalnym podłożu - piach i kamienie. Bardzo późno przesadzona z małej doniczki).
3. Sezon - Early Skunk (zgadłeś że hybryda i za pierwszym razem prawidłowo, że sezon, potem zmieniłeś na auto, ale że liczy się pierwsza odpowiedź, to zaliczamy).

Prawie dobrze. Fotki są z moich fotorelacji tutaj. Generalnie wstawiłem dość podchwytliwe przykłady (szczególnie 2 sezony wykiełkowane późno / późno przesadzone i stąd rozmiary auto). Nie chce mi się teraz szukać, gdzie opisywałem, co jest co, szczególnie że w sumie dobrze Ci poszło. Jeśli jednak coś budzi wątpliwości, to daj znać, a poszukam i wstawię.
10 listopada 2025yoshi420 pisze:
Dodam, że spożywam cannabis jak idiota
Ciężko się nie zgodzić :korposzczur:
  • 2083 / 345 / 0
Minęło 5 godzin, także za moment znowu się zwaporyzuję. Wypiłem Monsterka i mam ochotę na sesję na konsoli. Potencjał sativowy Gelato#33 nadaje się idealnie do filmów/grania. Zazwyczaj nastawiam minutnik jak się zwapuję.....i tak z zegarkiem dosłownie w ręku najlepiej jest ponownie zapalić (poza 1 razem) po 5-6h jest prawie tak samo. 4h minimum inaczej marnacja zioła (ja tak mam)

@jezus_chrystus cóż, jak w takim razie nazwać jedzenie kody latami, do 10 paczek Thiocodinu dziennie?
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2242 / 283 / 0
11 listopada 2025jezus_chytrus pisze:
1. AK-47 auto (zgadłeś że auto i w sumie w ciemno też obstawiałbym jakieś "kali" geny. Jest to dość rzadki, wiśniowy fenotyp, który mi się trafił).
2. Sezon - Black Domina (zgadłeś, że indica, ale nie że sezon - bardzo podchwytliwa fotka cyknięta już w listopadzie. Małe topki bo zakwitła pod koniec sierpnia i rosła w eksperymentalnym podłożu - piach i kamienie. Bardzo późno przesadzona z małej doniczki).
3. Sezon - Early Skunk (zgadłeś że hybryda i za pierwszym razem prawidłowo, że sezon, potem zmieniłeś na auto, ale że liczy się pierwsza odpowiedź, to zaliczamy).

Prawie dobrze. Fotki są z moich fotorelacji tutaj. Generalnie wstawiłem dość podchwytliwe przykłady (szczególnie 2 sezony wykiełkowane późno / późno przesadzone i stąd rozmiary auto). Nie chce mi się teraz szukać, gdzie opisywałem, co jest co, szczególnie że w sumie dobrze Ci poszło. Jeśli jednak coś budzi wątpliwości, to daj znać, a poszukam i wstawię.
10 listopada 2025yoshi420 pisze:
Dodam, że spożywam cannabis jak idiota
Ciężko się nie zgodzić :korposzczur:

Wież pod uwagę, że nie przeglądałem twoich fotorelacji przed po odpowiedzią odpowiadałem tylko na podstawie zdjęć.
Ale to ak miało fenotyp ponad 70/80 sativy i śmiem twierdzić, mogłeś pojebać odmiany i to jest haze x cali , po wysuszeniu i dobrym trymie nie rozpoznał bym, że to automat! główny szczyt przynajmniej .
Też muszę ci przyznać rację odmiana automatyczna która jest stabilizowana na przestrzeni kilku pokoleń traci cechy ruderalis.

ps
Pierwszego Lowryder i Lowryder 2 kupiłem za ukradzione pieniądze rodzicom które wymieniłem w kantorze i wysłałem listem do seed banku bo w Polsce w tych czasach to była nirvana i femalseed tylko.
ps2
jestem jedną z pierwszych osób w Polsce próbowała robić z tego crossy.

ps3
ale nie zmieniam zdania iż wszystkie sprzedawane automaty są pozbawione cech i działania ruderalis
opowiadałem będąc najebany w nocy w dzienniku moderacji możesz sprawdzić ile razy edytowałam post %-D odnośnie 3 zdięcia byłem pewien Auto Think Different od dp który widziałem w tym roku na żywo
  • 12773 / 2470 / 0
Budowa kwiatów może być myląca, bo na to ma wpływ kilka czynników (geny i warunki) więc na ślepo raczej nie ma opcji odgadnąć odmiany po zdjęciu topka. Można chyba tylko dopatrywać się jakiś charakterystycznych genów, ale to już trzeba w życiu widzieć więcej krzaków, niż ginekolog ci**k.

Jeśli chodzi o auto vs sezon pod naszym niebem, to póki co auto cieszą się większym wzięciem, bo pula odmian, które dadzą u nas radę jest sporo większa. Choć na haszyszu widzę trend, że rodzimi, drobni hodowcy zaczęli tworzyć szybko zakwitające fotoperiody. Ten Early Skunk z trzeciej fotki był właśnie takim wariatem. Właściwie to był P1 x Early Skunk, ale ten konkretny egzemplarz wyszedł jak ES. Swoją drogą krzyżówka gościa stąd.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.