Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 19 / 8 / 0
Mnie zastanawia jak one się dostały w niektóre randomowe miejsca . Nie dawno przypadkiem je znalazłem na spacerze w miejscu w którym za cholerę bym się ich nie spodziewał . Ot łąka koło żwirowni , 100 m szerokości na około 300 długości i po obu stronach las mieszany, do tego wybija tam woda gruntowa , widać jak ciągniki itp. jeżdżą przez nią lub zawracają . No i dalej dookoła lasy i pola. Łąka osłanieta całkowicie . No i kurwa się zastanawiam jak one tu ... Ptak przyniósł czy kurwa inny dzik ?
  • 42 / 6 / 0
Sezon chyba już się kończy.

Na miejscówce 1 łysiczka .
Uwaga! Użytkownik FireDragon jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / 3 / 0
Jak tam wypada w tym roku Warmia Mazury? 😎 coś udało się uzbierać?
  • 213 / 38 / 0
^^Up
Udało sie, a jak.:D
Szukałem nowej miejscówy, prędzej czy później poznałem dobrą trawe i się pokazały.
  • 8 / / 0
Takie cuś rośnie w Beskidzie śląskim od uja.
Białe psiary bez wyrazu. Chyba nie psychoaktywne. Ale może ktoś podzieli się swoim doświadczeniem co w takiej sytuacji? Szukać innych łąk?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 213 / 38 / 0
Szukaj innych łąk, według mnie jest 25% szans że znajdziesz łąke na której są odpowiednie warunki (bo 12 listopada to trudno, może Ci się poszczęści).

Niestety nie to, a zdjęcia do identyfikacji wysyła się na inny temat.
  • 20 / 13 / 0
U mnie chyba koniec sezonu. Byłem tydzień temu to z 50szt a dziś niecałe 30. Trafiają sie juz pojedyncze albo maksymalnie 3 obok siebie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 7 / 3 / 0
zachodniopomorskie
w około dwie godziny zbierania samemu sześćdziesiąt dwie sztuki, w tym dużo młodych
  • 4 / 1 / 0
W długi weekend na jeden strzał w 3 osoby udało się 350g zebrać. Także chyba sezon w pełni 👌🏿
Pomorskie
  • 8 / / 0
Jak u was z Łysica, bylem w Bieszczadach (okolice Komańczy) nie trafiłem na idealne łąki, niestety tylko 6 szt. Hula jeszcze coś u was, pogody nie najgorsze, mrozów też największych jeszcze nie ma. Zastanawiam się czy jest sens poświęcać kolejny dzień na wypad.
Zablokowany
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.