Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Właśnie mnie zastanawiało zawsze dlaczego epidemia BK wyszła jakoś po 2020 roku gdzie jak porównamy sorty które mogłeś kupić u vendorów czy stacjonarnie biły na głowę pod każdym względem to co aktualnie jest serwowane ( a 90% dzieci i amatorów nawet nie wie co, zawsze dla nich to jest mefa i ważne, że cokolwiek robi = czyli faza na 10 minut na dwie linie xD, a potem tylko zapchany nochal i 0 fazy, a no i jeszcze jak pokusisz się o sprostowanie, że to nie jest mef to jest dyskusja, bo Ukrainiec na Telegramie napisał podczas dropzone, że to mefedronXD). Imprezowało się tu i tam w różnych miastach i wszędzie jest kamień. Epidemia jest w dużych miastach gdzie mało kto zajadał klasyczną fetę (ba, nawet zasugerowanie lub wspomnienie o tym to profanacja!), a nawet jakbyś posypał to bali by się wziąć :D

W średnich i małych miastach dla ludzi po 25 roku życia około to głównie dominuje nadal klasyczna amfetamina... chociaż osoby które wychowały się na BK nadal woli kryształ, bo jest cień szansy, że zaśniesz i zwała nie męczy. Ogólnie uzależnienie od kamienia wynika chyba z samego rytuału przygotowania i początkowego bólu przy aplikacji i człowiek naturalnie ma skłonności do jakiś autodestrukcji... albo bredzę kocopoły :cojest: . Ale jak już spojrzymy na duże miasta to wszędzie kamień, kamień na dowóz, drop zone, wszędzie jest to dostępne, dla każdego i jest to coraz tańsze, coraz bardziej niszczy i ma coraz to mniejszą fazę. Dzisiejsze dzieciaki żrą to na potęgę i pytanie tylko co... 2-mmc, 3-bmc, 2137-chujwieco... czy jeszcze są osoby w Polsce co mają wiedzę i są vendorzy lub jest dostępny np. 3mmc lub 4mmc prawdziwy czy to już można schować pomiędzy bajki po delegalizacji w 2012
  • 4 / 2 / 0
Można znaleźć 4-MMC i 3-MMC na tych grupkach telegramowych, aczkolwiek większość to cmcki albo jakieś inne analogi. Też mnie zastanawia, dlaczego takie shity są tak popularne, a 4-MMC jest rzadkością. Dziwne. Może chodzi o koszt i łatwość syntezy? Ale tu zgaduję, bo na tym się nie znam. Próbuję znaleźć jakiś rozsądny powód.
  • 3613 / 592 / 1
Ej ale skoro można robić trzy,4 CMC To dlaczego nie robić 4 lub 3 metylometkatynonów?
Wszak toketon i toketon

Myślę że epidemia po prostu wynika z koniunktury czyli to co jest akurat dostępne to to jest brane. To co jest tanie, ma wzięcie. To co jest popularne – ma największy procent konsumpcji.
Kto by pomyślał że kiedyś amfetamina będzie niszowym narkotykiem zepchnięta niemalże do MDMA i psychodelików jeśli chodzi o popularność dostępność.

Cpasie kamień bo jest.
Kamień>amfetamina

Ale ktoś tutaj wyżej fajnie wspomniał że kamieniarze by się teraz Bali fety bo nie chce zejść, męczy zwała i trzyma długo, haha.
(Ale przynajmniej nie daje tak po nosie.)
Osobiście amfetamina dla mnie jest jak taki bardziej taktyczny Red Bull Czy kawa.
Ja się jednak wychowałem na metkacie, Ja potrzebuję dopaminy. A do sprzątania to wolałem dobre PST :p
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.