Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
W średnich i małych miastach dla ludzi po 25 roku życia około to głównie dominuje nadal klasyczna amfetamina... chociaż osoby które wychowały się na BK nadal woli kryształ, bo jest cień szansy, że zaśniesz i zwała nie męczy. Ogólnie uzależnienie od kamienia wynika chyba z samego rytuału przygotowania i początkowego bólu przy aplikacji i człowiek naturalnie ma skłonności do jakiś autodestrukcji... albo bredzę kocopoły
Wszak toketon i toketon
Myślę że epidemia po prostu wynika z koniunktury czyli to co jest akurat dostępne to to jest brane. To co jest tanie, ma wzięcie. To co jest popularne – ma największy procent konsumpcji.
Kto by pomyślał że kiedyś amfetamina będzie niszowym narkotykiem zepchnięta niemalże do MDMA i psychodelików jeśli chodzi o popularność dostępność.
Cpasie kamień bo jest.
Kamień>amfetamina
Ale ktoś tutaj wyżej fajnie wspomniał że kamieniarze by się teraz Bali fety bo nie chce zejść, męczy zwała i trzyma długo, haha.
(Ale przynajmniej nie daje tak po nosie.)
Osobiście amfetamina dla mnie jest jak taki bardziej taktyczny Red Bull Czy kawa.
Ja się jednak wychowałem na metkacie, Ja potrzebuję dopaminy. A do sprzątania to wolałem dobre PST :p
"Rutyna to rzecz zgubna "
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.