Edit : przerzuciłem sie z suszu na elektryczne bo raz że nie jebią na 5 metrów, a dwa wydaje mi sie przynajmniej że mniejsze ryzyko przypałowe mając przy sobie, no chyba że kundle też już znają temat w kwesti elektryków z THC
teleport do ogólnego /Merx
ps.
do moderatora: zgłoszone niechcący.
Ale też w sumie jestem ciekawy, co można dziś dostać i za ile.
mógłbyś podać jakieś uzasadnienie o wyższości metalowych nad plastikowymi?
Miałem kiedyś 54mm dwuczęściowy młynek od Santa Cruz Shredder, zrobiony z anodowanego aluminium. Konstrukcja solidna i dobrze mielił, ale cały, włącznie z wnętrzem jest pokryty farbą/lakierem. Po czasie ta powłoka odpadała drobinkami i wtedy ten syf dostawał się do suszu.
Aktualnie mam 59mm czteroczęściowy młynek ze stali nierdzewnej i po 2.5 roku, nadal sprawdza się zajebiście. Jest znacznie cięższy i trwalszy niż młynki aluminiowe, co naprawdę bardzo mi się podoba. Jego rozmiar też znacznie ułatwia mielenie.
Nie bierz plastikowego, ani żadnego młynka z jakąkolwiek powłoką w postaci farby/koloru, które mogłyby po czasie odpadać i przedostawać się do suszu. Rozmiar, rodzaj metalu i ilość części to kwestia twoich preferencji oraz potrzeb. Chcesz zbierać kief? - wybierz młynek czteroczęściowy z sitkiem. Mielisz duże ilości na raz, bądź mocno zbite tłuste topy? - im większy młynek tym lepiej.
O elektrycznych młynkach się nie wypowiem.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.