Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 598 / 58 / 0
Mi też nie rośnie tolerka szybko. gałka musi przejść przez wątrobę, dlatego bywa kapryśna.
Wczoraj zeżarłem 30g, dzisiaj drugie tyle i dziś jest nawet lepiej bo jakby przyzwyczaiłem się do uboków.
  • 20 / 3 / 0
Z kodeiną mam tak, że muszę odczekać minimum tydzień przed kolejnym zażyciem, jeśli chce euforie i wszystkie efekty. Czym dłużej nie biorę, tym bardziej działa gdy się w końcu weźmie. A jeśli biorę raz na parę dni - są tylko same "negatywne" efekty typu sedacja, czerwone oczy i nic więcej.

To samo u mnie tyczy się gałki muszkatołowej! Działa na podobnej zasadzie. Wezmę 20g i jest fajnie. Chce na drugi dzień zarzucić 20g - też będzie fajnie, ale mniej + będzie większe zmęczenie, senność, zamulenie i nieco słaba pamięć. Czyli przydatne, jeśli chce się być zombie oglądającym całą sobote Netflixa.

Czyli najlepiej brać okazjonalnie, gdy już ma się dość swojego wypranego z dobrych przeżyć świata. Biorąc raz na tydzień efekty nie są w pełni satysfakcjonujące, ale i tak jest fajnie. Najlepiej raz na 2 tygodnie i rzadziej.
  • 20 / 3 / 0
Update
gałka u mnie praktycznie nie wywołuje niepożądanych efektów, dlatego też postanowiłem że będe ją jadł jak najczęściej mogę, czyli 2-3 razy w tygodniu po 20 gram, by przez większość tygodnia być na haju, bo czemu nie. Niestety organizm szybko się do niej przyzwyczaja i w ogóle przestaje działać. Zupełnie jakby moje ciało jej w ogóle nie widziało, w takim sensie w jakim konsola do gier z zepsutym napędem nie odczytuje płyty z grą. Gdy sie ją bierze tak często, może znikomo zamulić na kilka godzin i całkowicie trzeźwiejesz. Nie dość że nie ma haju, to nie ma nawet efektów ubocznych, czyli czerwonych oczu, wirowania w brzuchu, ani suchości w ustach, co sugeruje że ciało w ogóle nie przyswaja gałki podczas trawienia, gdy bierze się ją za często. Przynajmniej ja tak mam. Natomiast gdy bierze się ją rzadko (na przykład raz na 2 tygodnie) - działa powyżej 24 godzin i to mocno, wraz z nieodłącznymi efektami ubocznymi.

Pierwszy eksperyment przeprowadzony. Następny polega na poczekaniu tydzień, by sprawdzić czy zaledwie tyle czasu sprawi, by tolerancja spadła. Jeśli nie - odczekam dwa tygodnie i tak dalej. Będę tu zdawał relacje.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.