Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
w czerwcu dowiedziałem się o psychodelikach i o tym że to w ogóle nie są narkotyki. Chodzi mi o to że one zamiast uzależniać pomagają zrozumieć swoje złe nawyki (na przykład)
od sierpnia na łąkach znalazłem dużo psior bo szukam 1 godzinę na 1 tydzień i chodzę po okolicznych łąkach gdzie pasą się owce lub krowy. Czasem też pobliskie łąki przy lasach gdzie rośnie trawa co wygląda jak szczypiorek. Niestety nie znalazłem tego co szukam.
Z chęcią mogę w ramach ciekawostki to wysłać co znalazłem i może mi poradzicie tam nie szukaj bo skoro rosną grzyby takie i takie to jest to łąka taka i "tam nie zbieraj" albo "przyjdź za 2 tygodnie".
To będzie też ważne dla innych początkujących.
Zresztą czy to normalne że jest 18 październik i tam mało tego jest w Polsce? jak sobie patrzę na haszysz stronę to tam w latach 2010-2020 były prawie praktycznie zawsze z września zdjęcia, a teraz co to?
I mam jeszcze takie pytanko czy na tej stronie w sensie hyperreal są jeszcze jakieś posty związane z tym sezonem 2025 czy głównie patrzeć się tu gdzie teraz piszemy?
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Możecie zobaczyć co znalazłem jako nowy grzybofil. Oczywiście nie są to łysiczki hehe ale jak chcecie pomóc, poradzić czy szukać tam, czy jednak nie, gdzieś w pi*du indziej bo np. taki gatunek nie sprzyja łysiczkom.
Może tam coś znajdę fajnego
2 znane miejscówki zawierały pojedyncze sztuki i łącznie nie zebrałem nawet odpowiednika 1g suszonych
A na trzeciej miejscówce kompletnie 0. Warunki są idealne - wilgotno aż do przesady. Kiedyś było bardziej sucho to więcej sztuk zbierałem. Licze na to że sezon u mnie sie opóźnia i że to jeszcze wystrzeli
@FireDragon jakie to jest ku**a piękne! powodzenia na Bawarii.
Podsumowałeś mój rok 2025. Japie***le ale to jest przecież najprawdziwsza prawda. Jeżeli też tego doświadczyłeś albo ktokolwiek inny i już z tego wyszedł to musi być chyba najpiękniejszy trip, który ciągnie się przez tygodnie. Przynajmniej ja tak mam.
Fuzja / D5
Obecny sezon może nie był wyjątkowy ale jeszcze znalazłem okazy w południowej części Polski.
[/quote] JAK TO :( Ja mam nadzieję że on się dopiero zaczął...
10 października 2025Terientiew pisze: Ktoś coś wie czy już zaczynają rosnąć na Górnym Śląsku, ale nie w aglomeracji, a w rejonie Żor, Jastzrębia-Zdroju, Wodzisławia, Rybnika? Wyszedłem parę razy na poszukiwania w ciągu ostatnich 3 tygodni, ale z marnym skutkiem.
jankowice
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.