Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
15 września 2025Vetulani44 pisze:
A na ludzi kupujących GBL nie było nalotów? @serotoninowy
z GBL to trochę inna sytuacja i kaliber, bo hurtownicy sprowadzali setki czy tysiące litrów tego specyfiku z zagranicy i kwalifikowano to jako przestępczość zorganizowaną, CBŚ się tym zajmowało. Sama klasyfikacja prawna substancji to też inny kaliber. Jest możliwe, że jakiś nadgorliwiec z Biura Substancji Chemicznych faktycznie źle to zinterpretował, wpisał na tą listę i tak zostało, bo przecież skoro kontrolują to niby od marca 2024 (co najmniej), to czemu nikt nie ściągał ofert (których była masa), aż do chwili alertu w sprawie jakiegoś jednego supla z UK, w którym to alercie była nie było nawet mowy o substancji kontrolowanej?
Ostatnio zmieniony 15 września 2025 przez Comandorebombardiero, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1 / / 0
Witam. Jakiś czas temu nabyłem fenibut i byłem bardzo zadowolony z jego działania. Jednak jak wiadomo ostatnio dostęp do niego jest gorszy. Może ktoś polecić inny nootrop. który będzie miał podobne działanie? ewnetualnie gdzie można legalnie nabyć ten specyfik zanim będzie kompletnie przyblokowany?
  • 287 / 34 / 0
Zaobserwowałem bardzo pozytywne zjawisko odnośnie tolerancji na fenibut u osób nadużywających. Wiele miesięcy temu doszedłem do 5 gramów wersji HCI, pomyślałem, że wyżej już nie ma czego szukać bo praktycznie nie klepało, brałem 3-4 razy w tygodniu (nie codziennie). Przerzuciłem się na F-fenibut, na początku małe dawki 100-150 mg bardzo dobrze klepały, blisko pierwszych razów z fenem. Doszedłem przez wiele miesięcy do 650 mg no i ta sama sytuacja, wyżej nie było sensu lecieć.

Zarzuciłem dziś ponownie zwykły HCI 2 gramy, i co? Pięknie porobiło na calutki dzień, może już nie ta sama euforia co na początku, ale efekty w 100% zadowalające i wystarczające na tym etapie wjebania.

Polecam zatem balansować między odmianami fenibutu. Sytuacja podobna do tej z kratomem, balansując odmianami tolerancja nie rośnie tak szybko. A jeśli przerzucimy się na kilka miesięcy na inną odmianę to tolerka bardzo mocno cofa się na tą drugą. Przynajmniej zaobserwowałem takie zjawisko u siebie, ale może komuś się przyda
  • 40 / 3 / 0
@Saguaro99 Można znowu fenibut zamawiać czy jak to jest??
wycięto nieregulaminową treść – następnym razem warn @V44
No i moim zdaniem jest takie zjawisko że np fenibut o ile np poleci sie ciąg 5 dni na 3-4 gramach, to sam działa słabo ale jak sie dorzuci stymulant mocniejszy od kofeiny to wciąż klepie zajebiście
Ciekawi mnie miks z modafinilem, próbował ktoś? Modafinil niby hamuje gaba więc niewiem czy to bezpieczne w sumie? Fenibut jednak też na gaba-b jakos tam oddziałuje
Wogóle to jest absurd, alkohol taki syf a nadal niestety lubiany, ogólnodostępny a taki stosunkowo bezpieczniejszy, mniej przypałowy i dużo przyjemniej działający fenibut chcą lub chcieli banować
  • 287 / 34 / 0
@up z tego co widzę po wpisaniu w go ogle jest sporo dostepnych sklepów z fenibutem, więc raczej bana nie ma. Ja mam jeszcze sporo zapasów, więc na razie nie zamawiałem
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.