Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Islandia ma to do siebie że ma
Bardzo ubogą glebę a więc szukać musisz tam gdzie więcej azotu. Odchody owcze bądź regularnie ścinana trawa. Jeśli w pobliżu jest dużo mchu to znaczy że gleba jest kwasna i dyskwalifikuje lysice.
Byłem przedwczoraj na swojej miejscówce i od razu znalazłem łysiczke lancetowatą - ucieszyłem sie, pomyślałem że pewnie będzie ich caly wysyp i uzbieram z 5g suszonych na spokojnie. A tu taki zonk - ta pierwsza łysiczka którą znalazłem okazała się ostatnią. Połaziłem z 40 min po łące i kompletnie nic już więcej nie znalazłem. Drugi raz w życiu mam taką sytuacje żeby tylko jedną sztuke znaleźć.
Była ona dorodna, duża, zdrowa. Piękna idealna łysiczka i az dziw bierze że nie bylo ich więcej. Może ktoś wyzbierał ale wątpie, bo to nie jest totalne zadupie zadupia.
Na oko to baba umarła. Polska rozciąga się od morza po góry - to dość istotny aspekt okresu wegetacji. U mnie - stolica - jest dobrze, a będzie tylko lepiej, tak do pierwszych śniegów. Oczywiście ktoś mi powiedział, bo ja nie biorę się za nielegale. Nie wiem jak w innych częściach naszego kraju, bo mi nikt nie powiedział.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.