Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 92 / 4 / 0
Górny Śląsk (aglomeracja, nie beskidy), poki co nic. Znalazłem dosłownie 1szt. Trochę deszczu i za tydzień myślę że coś będzie
  • 91 / 7 / 0
26 września 2025Picatrix pisze:
Beskid śląski powoli rusza :psycho:
To na pewno są łysiczki mordo ?!
  • 16 / 4 / 0
@angello420 Na pewno, podszkol się jeszcze jeśli planujesz zbierać. ;)
  • 91 / 7 / 0
@fajfuzz właśnie się staram szkolić, pytam dlatego że już takie same widziałem ale nie byłem co do nich pewny bo te co znalazłem jak i te na zdjęciu nie mają tego sutka na czubku, stąd te pytanie 🙂
  • 91 / 7 / 0
Myślicie że na takich miejscówkach idzie znaleźć łyse ? Dodam że jestem na Islandii gdzie temperatura jest w okolicach 8 stopni do tego cały czas deszcze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 5 / 3 / 0
Keflavik Islandia , już jest git. Jak na zaskoczenie najwięcej znajduje na trawnikach w mieście 😂😂😂
Islandia ma to do siebie że ma
Bardzo ubogą glebę a więc szukać musisz tam gdzie więcej azotu. Odchody owcze bądź regularnie ścinana trawa. Jeśli w pobliżu jest dużo mchu to znaczy że gleba jest kwasna i dyskwalifikuje lysice.
  • 2 / / 0
Coś w Niemczech na Bawarii ktoś wie??
  • 347 / 104 / 2
Ej kiedy na oko według was przypada peak sezonu tej jesieni? Teraz, czy jakoś pod koniec października?

Byłem przedwczoraj na swojej miejscówce i od razu znalazłem łysiczke lancetowatą - ucieszyłem sie, pomyślałem że pewnie będzie ich caly wysyp i uzbieram z 5g suszonych na spokojnie. A tu taki zonk - ta pierwsza łysiczka którą znalazłem okazała się ostatnią. Połaziłem z 40 min po łące i kompletnie nic już więcej nie znalazłem. Drugi raz w życiu mam taką sytuacje żeby tylko jedną sztuke znaleźć.
Była ona dorodna, duża, zdrowa. Piękna idealna łysiczka i az dziw bierze że nie bylo ich więcej. Może ktoś wyzbierał ale wątpie, bo to nie jest totalne zadupie zadupia.
  • 2 / / 0
Ktoś coś wie czy już zaczynają rosnąć na Górnym Śląsku, ale nie w aglomeracji, a w rejonie Żor, Jastzrębia-Zdroju, Wodzisławia, Rybnika? Wyszedłem parę razy na poszukiwania w ciągu ostatnich 3 tygodni, ale z marnym skutkiem.
  • 992 / 84 / 0
Reproduktor może.
Na oko to baba umarła. Polska rozciąga się od morza po góry - to dość istotny aspekt okresu wegetacji. U mnie - stolica - jest dobrze, a będzie tylko lepiej, tak do pierwszych śniegów. Oczywiście ktoś mi powiedział, bo ja nie biorę się za nielegale. Nie wiem jak w innych częściach naszego kraju, bo mi nikt nie powiedział.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?