Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
ODPOWIEDZ
  • 791 / 142 / 0
THC-A
Nieprzeczytany post autor: visitorQ »
Mam do kupienia izolat THC-A 25g w postaci białego proszku. Zastanawiam się czy warto. Cena wysoka ale kusi mnie już bardzo żeby spróbować.
Takie informacje znalazłem w sieci:

"Izolat THCA to forma kwasu tetrahydrokannabinolowego (THCA) w postaci najczystszego, krystalicznego ekstraktu, który można bezpiecznie spożywać bez efektów psychoaktywnych, ponieważ THCA nie jest psychoaktywne. Pod wpływem ciepła, podczas dekarboksylacji, THCA przekształca się w THC, które jest psychoaktywne"

Próbował ktoś? Zastanawiam się jak to przyjmować, jak się za to zabrać.
Izolat THC-A trzeba najpierw podgrzać żeby podziałało tylko jak?
  • 579 / 55 / 0
Re: THC-A
Nieprzeczytany post autor: motocyklista »
Jak chcesz palić/wejpić to będzie działać bez niczego, jak żreć to trzeba dekarboksylować jak normalne zioło 40min 120C w piekarniku albo wstawić pojemnik z izolatem w gotującą się wodę na 1h. Daj znać jak to podziała jak kupisz.
  • 24 / 1 / 0
A to można kupić przez internet, jak inne "alternatywne" kannabinoidy czy tam kannabinole typu HHC-XD HWDP? Jeśli to prekursor THC, który wystarczy podgrzać, to raczej już nielegalne 🥴
  • 461 / 67 / 0
THC-A jest w marihuanie. Pod wplywem temperatury zmienia sie w delta 9 thc
Nie, nie jest legalne.
  • 23 / 2 / 0
@NahoyCito można normalnie kupić i znalazłam opisy na polskich stronach sklepów, że THCA nie jest u nas nielegalne. A na innych, że są nielegalne.

Jak to w końcu jest?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.