Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
[POST BARDZO CHAOTYCZNY]
[ZANIM PRZECZYTASZ WEŹ POD UWAGĘ ŻE JESTEM POD OBSERWACJĄ ZNAJOMYCH OD SAMEGO POCZĄTKU]

Witam, ostatnim czasem zacząłem się bawić w inne substancje niż marycha i opiaty (od których przeszedłem odwyk)
chodzi o MDMA oraz jej pochodne (oraz mixy z innymi substancjami) wpadł mi w ręce medikinet (o natychmiastowym uwalnianiu), nie byłem przekonany do niego po złych wspomnieniach z concertą. ale dzisiaj o północy po pracy stwierdziłem że nic sie nie stanie jak zarzuce z 3/4 (to są 10mg) skończyło się na 225mg do ustnie i 125mg nosowo (w przęciągu 8 godzin) przez chwile była ta tak zwana "pizda" skupienie, relaks, plączący się język (dawka 60mg) znajoma przyjechała pogadaliśmy 2 godzinki i musiała jechać. i tu zaczyna sie karuzela spierdolenia z mojej strony bo waliłem jakbym miał 5 żyć. tak właściwie to waliłem co pół godziny, po jakimś czasie (koło 5:00) pizda przestała trzymać a zaczeło się zimno, mdłości, dziwne skurcze (nie drgawki ani tiki) serduszko waliło 173bpm i było ciężko na klatce piersiowej (utrzymuje sie do tego momentu), po takich dawkach powiedziałem stop bo bałem się że zejdę. ale o 9 pojawił się głód i znowu zarzuciłem 20mg poł na poł z nosem i ustami. czy to już przedawkowanie zagrażające życiu?

EDIT. godzina 10:30 Trip trwa ale nie wiem czy w najlpesze czy najgorsze, mam ciąg na kolejne 20mg ale mam zbyt wysuszoną śluzówkę oraz jest konflikt w głowie czy ryzykować i zaspokoić głód czy wejść na ten zjazd w końcu, zapomniałem dodać że pije dużo wody, troche za dużo bo zaraz strzeli mi 6 litr jeżeli sie nie mylę

EDIT. na 16 do roboty mam, i sie zastanawiam czy nie zostać w domu/szpitalu jeżeli będzie to potrzebne
  • 7 / / 0
Jedź do szpitala, a nie do pracy, co może jeszcze bardziej obciążyć twój organizm i serce. Tylko w szpitalu możesz się faktycznie dowiedzieć, czy jest stan zagrażający życiu czy nie.

MPH nie jest tak łatwo śmiertelnie przedawkować, ale mimo wszystko ilość, jaką wziąłeś, jest bardzo toksyczna i może powodować poważne efekty uboczne. Tym większe, im mniejsza jest twoja tolerancja. Same wypicie aż 6 litrów wody w 1 dzień jest niebezpieczne i może spowodować zaburzenia elektrolitowe.

Pod żadnym pozorem nie bierz już więcej Medikinetu. Nawet jeśli ciągnie cię do kolejnej dawki, to odpuść, bo to tylko pogorszy sytuację.

Raczej nie zejdziesz, już sporo czasu minęło, ale i tak to poważne zatrucie. Przez następne dni pewnie będziesz czuć się jak gówno— osłabienie, kołatanie serca, mdłości, lęk czy bezsenność są normalne przy czymś takim.

Chyba się trochę spóźniłam, ale jak to czytasz i nadal nie jesteś w szpitalu, polecam pojechać i sprawdzić czy nie doszło do żadnych poważnych uszkodzeń.
  • 25 / 3 / 0
Człowieku, to co opisałeś w pierwszym poście (ucisk w klatce piersiowej) wygląda mi na...

.....zawał serca.

Idź się leczyć do szpitala, jeżeli jeszcze żyjesz. Porób sobie ekg wszystkie badania, czy ci zawału serca przypadkiem nie wykryli.

To co opisałeś w pierwszym poście wygląda mi na silne toksyczne przedawkowanie medikinetu. Uważaj na siebie i dużo zdrówka życzę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.