Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Hejka, jestem ciekawa, jak psychiatrzy podchodzą do kontynuowania leczenia MPH jak ktoś jest/był w ciagu na opio, w czasie przyjmowania go. Miał ktoś podobną sytuację?
  • 1314 / 359 / 2
@velour ca
mi normalnie piszą, ale ja biorę opio pod kontrolą lekarzy i przewlekle ze względu na uczulenie na nlpz i rozjebany kręgosłup do końca życia.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 6 / / 0
oj, to ja nie mam właśnie żadnej recki na opio, dlatego mam wątpliwości
  • 6 / 2 / 0
Mam adhd, biore sertraline i bupropion (na depresje z anhedonią), potrzebuje czegoś co pozwoli mi się efektywniej uczyć i organizować. Jeśli mam historie nadużywania bk kiedyś (2 lata temu) to moge poprosić magika o medikinet? Mam w tym roku trudne egzaminy, a czuje się na tyle dojrzały żeby się nie naćpać jak debil tylko to wykorzystać xD
  • 113 / 64 / 0
@Vesuviu Złota zasada: nigdy nie opowiadaj szamanowi o historii uzależnień, chyba że ciągle nadużywasz i chcesz się leczyć albo potrzebujesz terapii substytucyjnej ;)

Jeśli lekarz ma kija w dupie, to nie przepisze przy wywiadzie uzależnienia lub bez papierków na ADHD. Trzeba mieć kogoś "poleconego", ewentualnie próbować po kolei, aż się znajdzie.
  • 1013 / 273 / 0
@Vesuviu

Na większe moce przerobowe nikt Ci nie da metylo xD to jest kurwa lek na adhd a nie stymulant do nauki, pracy. Prędzej Modafinil ma takie zastosowanie, aczkolwiek nie wszyscy zadowoleni z "kopa".

@Heavenscape

Trzeba mówić psychuszce o wszystkim, inaczej on nie wie jak ustawiać eki, ale gadasz kocopoly. Ja się teraz przyznałem z nawrotem pierwszy raz i powiedziałem szczerze, aczkolwiek nic mądrego mi nie powiedział i odczułem lekki zawod xD
  • 113 / 64 / 0
@GermanskiOprawca Ale przecież mówię, że wszystko zależy od oczekiwanych efektów leczenia :) Owszem, w przypadku uzależnień zwierzenie się z nich może pomóc ustawić skuteczną terapię, ale bardzo mało prawdopodobne jest, że dostaniesz coś z klasy, od której byłeś uzależniony, a z innych klas też raczej nie. Ja nie wspominam o swoich przygodach z MPH, mimo że nauczyłem się już używać go konstruktywnie, ale tak naprawdę to dobieram sobie leki na własną rękę na podstawie doświadczeń i formalnej wiedzy, mówię, co chce usłyszeć lekarz i tyle.

A psychiatrzy są różni. Jedni zaufają i podejmą próbę leczenia substancją z potencjałem nadużywania (szczególnie jeśli im dobrze zapłacisz), inni zastosują bezpieczniejszą farmakoterapię, ale o niższej skuteczności, a niektórzy (głównie ci na NFZ) dadzą antypsychotyk bez wskazań, skierowanie na oddział otwarty mimo trzeźwości od roku i jeszcze kopa za drzwi na pożegnanie.

Jeśli masz szeroką wiedzę o lekach i świadomość potencjalnych zagrożeń, nawet nie ma co się bawić w poleganie na rekomendacjach psychiatry, chyba że serio zna się na rzeczy i nie masz już pomysłów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?