Roślina z rodzaju Nicotiana, jak również preparaty pochodzące z jej przeróbki.
Więcej informacji: Tytoń w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Macie jakieś sposoby, na dużą ilość wypalanych papierosów. Mam problem że zazwyczaj przy nie przespanej nocy wypalam 2-3 paczki papierosów. Nie muszę mówić że na drugi dzień kaszel z żółtą plwociną i do tego podczas kaszlu mam smak kiepa w ustach. Aż zaczyna mnie cofać
  • 20 / 1 / 0
Wiem jak to zabrzmi, ale do pewnego momentu, spalenie skręta z mj niwelowało u mnie do końca dnia chęć na papierosy. Niestety pewnego dnia zapaliłem sobie po mj i od tego czasu jest to nieodłączny duet. Niektórym pomaga żucie gumy, albo bawienie się czymś w rękach, aby oszukać mózg, że niby papieroska trzymamy. Czy codziennie palisz, a jeśli tak, to ile?
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 2064 / 244 / 0
Większe ilości nikotyny wywołują niepokój, sposobem na niepokój jest papieros. Błędne koło. W pewnych sytuacjach nikotyna pomaga złapać dystans, uspokaja. Ale jak się wypali za dużo, wprowadza swój niepokój. Mozna to zaobserwować i nie doprowadzać do takiej sytuacji. Jak juz sie zdarzy, 1 tabletka tabexu kasuje częściowo wpływ nikotyny i niepokój schodzi, ale to wyjście awaryjne. Najlepszym sposobem jest rzucenie IMO, sam kiepsko kontroluję nikotynę. Nigdy się tego nie nauczyłem, za to w rzucaniu palenia mam pewną wprawę. Pierwsze podejścia do rzucenia może załatwić ksiażka Allena Carra, mogłem przekręcić. Jeśli potrzebne są kolejne, człowiek wykształca sobie strategie. Znam osobę, która zaczęła konrolować nikotynę po wielu latach intensywnego palenia, ale wcześniej miała 3 lata przerwy. Ja po 3 latach przerwy kontrolowałem nikotynę przez rok, teraz jak zaczynam palić, nawet nie próbuję tego kontrolować. Tzn. kontroluję tylko, żeby się nie przepalić i palic poniżej paczki dziennie. Podsumowując, rzucić najlepiej. Jak się wróci do palenia po długiej przerwie, można spróbować kontrolować, może się uda. Jeśli przerwa jest krótka, moim zdaniem najlepiej zaplanować kolejne rzucenie palenia. To moja perspektywa, jeśli ktoś nauczył sie kontrolować palenie tak, że pali np. 3 dziennie, albo pali tylko w weekendy czy tylko w pracy, bez wcześniejszej dłuższej przerwy, chętnie o tym przeczytam.

Zapomniałbym, sport pomaga zredukować liczbę wypalanych papierosów. Poprawia samopoczucie, poza tym intensywny wysiłek kiedy się pali jest tak kurwa wymagający, że automatycznie pojawia się motywacja, by po szluga sięgać rzadziej. A w samym rzuceniu może pomóc medytacja. U mnie jest tak, ze jak wracam do intensywniejszej praktyki, dojrzewam do rzucenia i przechodzę przez ten proces.

I przy rzucaniu uważać na wkurwienie. Jak za pomocą książki Allena to stosować się do wytycznych, jak bez książki, substytuty bez nikotyny i schodzic przynajmniej kilka dni. Tabex jest dobry, na kilka dni chociaż. A jak pojawia się wkurwienie na osobę albo sytuację, koniecznie pamiętac, ze to odstawienie nikotyny jest temu winne. Kiedyś nie chciałem brać tabexu i o mało nie pobiłem typa, który na mnie trąbił bez rozsądnego powodu, z agresji trąbił. Taki nabuzowany do niego wyskoczyłem, ze mogłem mu zrobić krzywdę. Zawsze wkurwia mnie jak ktoś agresywnie trąbi, duży dyskomfort to u mnie wywołuje. Moja dziewczyna mnie trzymała, krzyczała żebym tego nie robił. Resztki rozsądku pozwoliły mi sie opanować i nie najebać zesranego typa, powiedziałem mu za to parę słów. Normalnie tak się nie zachowuję, jestem bardzo empatyczny i pokojowy. Odstawka nikotyny mocno destabilizuje. Uważać na to
  • 30 / 4 / 0
Ja polecam na takie duże ilości papierosów zakupić sobie e-papierosa (fajny jest na przykład lost vape ursa nano ja taki np. mam) i dopalać zamiast kolejnego dymka na balkonie paredziesiąt buchów z niego, ja tak miałam, i ograniczałam fajki teraz nie palę już od 2 tygodni w ogóle().
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.