Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Na pierwszy raz spróbowałem 5g gałki mielonej z Indonezji, jedząc suchą i popijając wodą. Smak ciekawy, w kierunku dobrego. Przez cały dzień zastanawiałem się czy działa. Następnego dnia spróbowałem 10g i to już było za dużo, dawka z poprzedniego dnia się chyba skumulowała. Miałem nudności i ból brzucha.
Teraz gałkę spożywam okresowo w celu poprawy humoru i rozluźnienia mięśni szyi. Dawki oscylują w granicy 3-5g raz dziennie.
  • 5801 / 1193 / 43
Suchość w ustach jest jednym z efektów działania gałki.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1 / / 0
Przymierzam się do tripowania na gałce po raz pierwszy. Przeczytałem sporo trip-raportów na tym forum i chciałbym się upewnić, czy wszystko dobrze sobie zaplanowałem. Opisze tutaj różne czynniki, które mogą wpłynąć na jakość tripa i prosze aby eksperci doradzili :psycho:
Otóż mam tydzień wolnego, więc jestem przygotowany na ewentualne parę dni złego samopoczucia, jeśli gałka źle podziała. Waga - około 70kg. Jestem fit, zdrowa dieta, zero papierosów, zero uzależnień oprócz brania kodeiny raz na miesiąc; czasem raz na tydzień.
Więc załóżmy, że wezmę dwie paczki zmielonej gałki na pusty żołądek z samego rana w piątek np o 8:00, bo gałka wchodzi od 4 do 6 godzin. Po tych paru godzinach starać się nie zasnąć podczas startu tripa i jak dobrze pójdzie - będę na haju przez cały wieczór, całą noc i pewnie nazajutrz rano i przez cały ten czas nic nie jeść oraz pić dużo wody. W najgorszym wypadku będę na haju przez 3 dni, jak niektórzy. Czy może na pierwszy raz spróbować alergicznie czy nic się nie stanie po połowie opakowania; i dopiero po paru dniach naćpać się porządnie dwoma paczkami?
  • 567 / 54 / 0
Spoko tylko raczej nie na pusty żołądek, zjedz sobie przed gałką kawałek chleba czy inny lekki posiłek, a godzinkę później przepchnij drugim kawałkiem chlebka. Z mojego doświadczenia pomaga to opanować ciężkość na żołądku. A później też nie ma sensu ograniczać się z jedzeniem, jedz bo właśnie przez to możesz mieć złe samopoczucie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.