Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
Czesc, wydarzyla sie niefortunna sytuacja gdy wyjechalem samochodem i szturchnalem babe w tyl auta. Ona zadzwonila po policje, nie wyszedl mi alkohol, ale w tescie wyszly benzodiazepiny a bylem po jakiejs tam dawce klona, pojechalem potem na badanie krwi wiec wyjdzie na pewno. Lecze sie pshychiatrycznie na depresje, lęki, bezsennosc ale klonow nie mialem od swojego lekarza tylko wiadomo, od lekarza mam tylko sertraline i bupropion, jakis trazodon. Narazie mam zatrzymane prawko i mam tam jechac 20 wrzesnia rozmawiac z bieglym. Czy mozecie mi cos poradzic w tej sytuacji? Mam ciocie lekarke myslalem zeby mi wystawila jakies zaswiadczenie/recepte ze przyjmuje ten clonazepam na cos tam i jakos bym sie wybronil.
  • 443 / 173 / 0
@Macabra ale w czym by Ci to zaświadczenie miało pomóc? W ulotce jest wyraźnie napisane, że podczas leczenia klonazepamem i do 3 dni po jego zakończeniu nie wolno prowadzić pojazdów.
Nikogo raczej nie będzie interesowało skąd miałeś klonazepam. Tu się będzie rozchodzić o to, że spowodowłeś kolizję będąc pod wpływem substancji, po których nie wolno prowadzić pojazdów.
  • 57 / 2 / 0
wczorajMacabra pisze:
Czesc, wydarzyla sie niefortunna sytuacja gdy wyjechalem samochodem i szturchnalem babe w tyl auta. Ona zadzwonila po policje, nie wyszedl mi alkohol, ale w tescie wyszly benzodiazepiny a bylem po jakiejs tam dawce klona, pojechalem potem na badanie krwi wiec wyjdzie na pewno. Lecze sie pshychiatrycznie na depresje, lęki, bezsennosc ale klonow nie mialem od swojego lekarza tylko wiadomo, od lekarza mam tylko sertraline i bupropion, jakis trazodon. Narazie mam zatrzymane prawko i mam tam jechac 20 wrzesnia rozmawiac z bieglym. Czy mozecie mi cos poradzic w tej sytuacji? Mam ciocie lekarke myslalem zeby mi wystawila jakies zaswiadczenie/recepte ze przyjmuje ten clonazepam na cos tam i jakos bym sie wybronil.
Miałem podbną sytuację lecz zachaczyłem tylko o barierkę więc jechałem dalej po jakimś 10 km policja mnie dogoniła i zatrzymała (ktoś chyba zadzwonił) było po mnie widać że jestem po klonie ale na testach im nic nie wyszło więc się nie przyznawałem. Skończyło się na tym że mi zatrzymali prawo jazdy (skierowanie do WOMPU) i mandat za wymuszenie pierszeństwa 3000 zł. Obyło się bez sądu ale WOMP mi kazał odbyć terapię odwykową roczną
  • 3195 / 376 / 0
Czemu skierowali cię na terapię skoro nie przyznałeś się i na testach nic nie wyszło?
  • 443 / 173 / 0
@Blu przecież napisał że wyszło ;) to co, miał zaprzeczać wynikowi testu?
  • 5171 / 902 / 0
On odpowiadal na post
@xwojax Ja też przeczytałem ze nie wyszlo....
Widocznie były badania krwi bo wyglądał jakby byl pod wpływem
Pytanie. Na jak długo zabrali prawko ?
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 57 / 2 / 0
wczorajBlu pisze:
Czemu skierowali cię na terapię skoro nie przyznałeś się i na testach nic nie wyszło?
Badania w WOMP to całkiem co innego niż kara od policji. Policjanci mi dali narkotesty które nic im nie pokazały bo benzo to widocznie nie wykrywa i sam nie kumam czemu mnie nie zabrali na mocz. A w womp mnie skierowali na terapie ponieważ już wcześniej miałem wpadkę za jazde po alkoholu. Policjantom sie nie przyznawałem ale przed lekarzem w wompie już sie niczego nie ukryje
  • 333 / 85 / 0
Zaświadczenie nic ci nie da, po klonach jest zakaz prowadzenia auta, dodatkowo szykuj się na regres od ubezpieczyciela
  • 23 / / 0
Rozumiem. Poradzcie mi prosze co najlepiej zrobic wczesniej lub powiedziec jak pojde na policje zeby mozliwie zalagodzic konsekwencje? To jest moja pierwsza kolizja i wgl jakikolwiek konflikt z prawem.
  • 1280 / 350 / 2
@Macabra mówić prawdę i współpracować? na tym wyjdziesz najlepiej niż utrudniając sprawę. wyrazić skruchę, przyznać się. Przecież wszystko mają na tacy i w wynikach badań, ich nie będzie interesować skąd miałeś klonazepam, zaświadczenie o tym, że przyjmujesz lek w którym wyraźnie jest napisane, że nie można podczas leczenia prowadzić pojazdów mechanicznych. no kuźwa... jedyne co Ci zostało, to wyłącznie to co napisałem, zrobisz co będziesz sam uważał za słuszne, ale osobiście przerobiłem kilkadziesiąt rozpraw w charakterze podejrzanego/oskarżonego i wierz mi, że jak mają wszystko na tacy, to wyrażenie skruchy, nie kombinowanie i przyznanie się do winy daje Ci najmniejszy możliwy wymiar kary, musisz się z tym pogodzić. Takie są konsekwencje nie słuchania się wytycznych przyjmowanych leków, a czy są one od lekarza, czy nie, to już nikogo nie obchodzi.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Newsy
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.