Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Kilka miesięcy temu udało mi się wytrzymać bez kofeiny dwa tygodnie.
To były okropne dwa tygodnie.
Nigdy nie uda mi się z niej całkiem zrezygnować.
Najgorsze jest branie dzień w dzień, nie dajemy organizmowi wypocząć.
Najlepiej brać raz na +/- 3 dni. Chyba skończę z braniem kofeiny przed treningiem i zredukuję ilość spożywanego ekstraktu z guarany na rzecz zielonej herbaty. To znaczy aktualnie taki stan rzeczy się utrzymuje, ale później wpierdalam sobie, że na trzeźwo nie mam energii i konsumpcja wzrasta.
  • 820 / 104 / 22
Wywołałem u siebie celowo psychozę indukowaną wypijając napój zrobiony z 20-tu tabsów rozpuszczalnego energetyka. Sumarycznie było 2400 mg koffy z guarany. kofeina z guarany jest powoli uwalniana dzięki obecności garbników. Dopiłem jeszcze dwoma Dzikami, czyli doszło 400 mg. No i, no i - miałem bardzo silne pobudzenie, słowotok i malutkie zwidy. Pomęczyłem się z pół h i łyknąłem przygotowany wcześniej propranolol i 12 mg bromazepamu. Zbiło ładnie to dziadostwo. Wniosek: kofa nie jest do ćpanka...
  • 3037 / 1030 / 0
odkąd zacząłem stosować psychostymulanty na receptę, to praktycznie w ogóle nie przyjmuję kofeiny, co miałem w zwyczaju poprzez codzienne picie 1-2 kaw. zaczynając dzień od 20 mg metylofenidatu, które połykam tuż po otwarciu oczu, to po porannej toalecie, papierosie, ubraniu, czy podjęciu gotowości nie czuję już potrzeby intoksykacji kolejnym stymulantem, bo zaczyna się wczytywać tabletka (lub nieraz inj.) metylofenidatu.

niezmienia to faktu, że pomagała mi nieraz i uznaję ją w taki sam sposób za stymulant, jak i środek nootropowy - ma pozytywny wpływ na organizm człowieka, gdy zażywana z rozsądkiem, a nie poprzez żłopanie kilku wiader kawy czarnej na dzień. na mnie, gdy bez tolerancji, działała wyraźnie i intensywnie, zbyt duże dawki nie są dla mnie.

natomiast od dwóch lat spożywam ją tylko w miejscach odizolowania, detencji, czy będąc internowanym (przymusowa hospitalizacja psychiatryczna).

pozdrawiam, przodownik
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.