Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1274 / 346 / 2
@Mean znalezienie DHC graniczy z cudem, jak chcesz znalezc cos czego fizycznie nie ma niby? do póki obecny nowy producent leku ma Polskę głęboko w dupie, nawet jest w stanie kłamać, że wysyłają partie leku do polski, no to w tej parii moze byc chyba kurwa jedno opakowanie xD gdzie zapotrzebowanie leci w tysiącach, jak nie dziesiątkach tysięcy, lekarze dostali wytyczne z góry, żeby wypisywać bupre, czy metdon. Jedynie co to zosają jakieś nieodebrne stare rezerwacje albo zapomniane opakowania na magazynie. tak jak @przodownik znalazł, btw. napisz do kiedy waznosc tego jednego op co znalazles ostatnio z ciekawosci. xD
więc jakie masz opcje? albo pelny agonista - metadon, albo czesciowy antagonista - bupra gzie przy buprze musisz odczekac pewien czas od ostatniej dawki oksykodonu, zeby nie dostac instant skręta xD

no cóż, powodzenia w każdym razie..
also, metadon i bupra podnoszą kurewsko prolaktynę, dlatego ja przeszedłem w drugą stronę z DHC na oksykodon.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3031 / 1027 / 0
@Merx ok, jutro wszystko tutaj zrelacjonuję po rozmowie z farmaceutkami. na teraz sytuacja wygląda tak, że w aplikacji "KtoMaLek" pojawiło mi się wczoraj DHC Continus 60 mg oddalone o ok. 15 km, oznaczone kolorem czerwonym jako ostatnia sztuka, więc ktoś musiał o nim kiedyś zapomnieć/nie wykupić, a kierownik tego nie odesłał i sobie tam tak stoi. o ile w ogóle stoi, bo nierzadko jest też tak, że tego rodzaju aplikacje mają nieaktualnie informacje, które nie pokrywają się z faktycznym stanem zaopatrzenia apteki, więc może być tak, że po telefonie dowiem się, iż ów leku już tam od dawna nie ma. jak mówiłem - będę informował o rozwoju sytuacji, bo sam jestem ciekaw, a jeśli chcesz, to mogę cię oznaczyć, abyś nie zapomniał.

jeżeli okaże się, że ten preparat faktycznie tam jest, to od razu u nich zaklepuję na siebie i próbuję załatwić e-receptę.

to byłaby wręcz pamiątka, coś a'la trophy (rare item obtained), bowiem wynalazek starej produkcji, tj. MundiPharma, czyli nie byle co - nawet nie wiem, czy bym w ogóle otwierał, heh. %-D

natomiast odnosząc się do pytania użytkownika @Mean, to po pierwsze nie nazywaj swojego modelu zażywania opioidów "leczeniem", skoro nabywasz je czarnorynkowo i nie diagnozował cię żaden lekarz. to nie jest żadne ad personam, tylko małe sprostowanie - jesteś po prostu rekreacyjnym użytkownikiem tychże środków i używasz ich niemedycznie. co do twojego problemu, to w sumie kolega powyżej już wszystko wyjaśnił. jeśli masz dostęp do buprenorfiny/tramadolu, to początkowo winno się przejść na dawkę mniej więcej ekwiwalentną, ale w twoim przypadku rozpocznij od takiej, która w odpowiednim stopniu zniweluje obj. abstynencyjne - później, w sposób stopniowy, przystępujesz do redukcji zmniejszając dawki według obranego przez siebie schematu (tutaj może to wyglądać naprawdę różnie, bowiem jest to zależne od długości ciągu oraz zażywanych w uśrednieniu dawek). mogę ci pomóc z przygotowaniem takiej tabelki, ale na pewno nie załączę jej teraz do tego wpisu, ponieważ goni mnie nieco czas - jeśli bardzo zależy ci na samodzielnym zejściu, to wyślij mi PM opisując okres zażywania wraz z dawkowaniem i ilość opioidu do redukcji, wówczas sporządzę ci taką rozpiskę.

w razie gdyby ci się bardzo spieszyło i zacząłbyś samemu od razu przy użyciu tego Tramalu, to pamiętaj, że dawki wyższe od zalecanych (400 mg/d) powodują dużo większe ryzyko wystąpienia napadów drgawkowych, niż te terapeutyczne, bo to też możliwe. piszę to celem przypomnienia i w ogóle zalecam przy tym środku ostrożność, to specyficzny opioid. już lepiej, gdybyś użył buprenorfiny, skoro też posiadasz.

no i co istotne, ja również ci powiem, że dihydrokodeiną, to nie zejdziesz na pewno, bo jej po prostu już nie ma i jest to nie tylko problem narkomanów, ale i regularnych pacjentów wymagających kontroli bólu, których pozbawiono leku.

pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 3031 / 1027 / 0
ja bardzo proszę o niescalanie mych postów ze względu na to, że chciałbym, aby zachowały się dowody poczynionych przeze mnie działań - tj. załatwienia dzisiaj tej wręcz, że relikwii - czytaj 1 op. DHC Continus 60 mg po 60 szt.

udało mi się wczoraj dodzwonić po wielu nieudanych próbach do tych aptekarek stamtąd, gdzie "KtoMaLek" pokazywał mi dostępną ostatnią sztukę w/w preparatu i po krótkiej, aczkolwiek bardzo miłej rozmowie z paniami, udało mi się zarezerwować preparat na swoje personalia, przy czym informowałem, iż najpóźniej mogę wykupić go około 15-20.09, gdy to będę miał wizytę u swojego starego, poczciwego doktorka, który pisze wszystko, co dusza zapragnie. jednakże to nie było konieczne, bowiem dzisiaj rano pewna, można powiedzieć, że już znajoma lekarka pomogła mi wypisując e-receptę na ów DHC Continus 60, 60 mg po 60 tbl. o zmodyf. uwal. z wzorowo potwierdzonym winianem dihydrokodeiny w ilości 3600 mg. mało tego - do tejże recki przy okazji wyrwałem Bellergot oraz Sympramol (wiem, że nie są to "szałowe" środki, ale potrzebuję ich ze względu na właśnie brak dużej mocy oraz fakt, iż opipramol jest b. delikatnie podnosi nastrój przy braku znacznych interakcji, a to istotne, bo będę robił przerwę, celem redukcji tolerancji, a obecnie wdrożyłem też. memantynę.

no i w tenże oto sposób nabyłem, właściwie zupełnym przypadkiem, jedno z ostatnich paczek DHC Continus w kraju - z tym, że jak widać na załączniku, to nie jest lek od MundiPharmy, a wytwór koncernu "nnogen". dziwna sytuacja.

sam jestem zdziwiony przebiegiem zdarzeń i bardzo się cieszę, że to tak gładko z punktu wyjścia do realizacji, tu jeden telefon, tu drugi po e-reckę + wyjazd do apteki i jeszcze wykup leków przepisanych gratis.

no ale jest też i smutna część tej historii, bowiem następnym razem już czegoś takiego nie da rady zrobić, dlatego już się przygotowałem i u doktorka, poza standardowymi pięcioma flakonami (100 ml) metadonu i medikinetem, będę brał OxyContin 10 mg po 60 tab., albo coś w rodzaju tych OxyDolor Fast 10-tek po 30 szt. w ilości dwóch paczek zamiennie za to DHC Continus, które zawsze mi pisał pod syrop. z oksykodonem nie będzie problemu, bo nie raz mi pomagał w tym zakresie i to 40-tkami najczęściej.

%-D :hel:

oznaczam użytkownika @Merx, który chciał być zorientowany w toku wydarzeń, zatem tak też czynię i przy okazji pozdrawiam tego pana.

poniżej fotka wykupionej zdobyczy - wraz z oznaczeniem datowym, aby nie było, że sobie wymyślam, heh. %-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 1274 / 346 / 2
@przodownik gratuluję, wyrwałeś opakowanie od nowego producenta na którego przeszła licencja i na moje pytanie jak będzie wyglądać dostępność leku w Polsce ktoś od nich odpisał, że lek jest przecież dostępny, a po moim zaangażowaniu znajomego farmaceuty który dosłownie przeprowadził śledztwo XD okazało się, że wysłali partię bodajże 30 opakowań i mają nas w głębokiej dupie XDDDDD

niezła zdobycz, gratuluję %-D
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.