Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 327 / 68 / 0
Czyli po waporyzacji nie trzeba dekarboksylować tego?
czas zwolnić
  • 12558 / 2434 / 0
Nie
  • 78 / 22 / 0
Czubata łyżeczka ABV zmieszana z masłem orzechowym na grzance - polecam! Klepie elegancko a w smaku nic nie czuć %-D
  • 1 / / 0
Hej, sorki że odkopuję stary temat ale mam kilka pytań do bardziej doświadczonych. W jakiej max temperaturze waporyzujecie susz, żeby potem go wykorzystać? Mam z 1/3 szklanki suszu, tylko przewaporyzowanego w 221 stopniach (max fenixa mini). Da się coś z tego zrobić? Bo ogólnie dane w necie są rozbieżne, czasem się da znaleźć info bazując na kolorze że da się wykorzystać do edibles, innym razem że tylko do kapsułek ekstrakcje. Jeszcze interesuje mnie jak to przechowujecie? Hermetycznie zamknięte? Trzymanie tego w otwartym naczyniu raczej będzie powodowało tracenie terpenów itp? Zakładając średnio zawartość THC w bobie na poziomie ok 20% (nie ma jak sprawdzić to nie apteczniak) ile tego suszu użyć na jednorazową konsumpcję? Pozdro

Ps: moja pierwsza aktywność na forum.
  • 12558 / 2434 / 0
Zioło jak i ABV najlepiej przechowywać w słoiku. Terpeny nie odparowują w temperaturze pokojowej więc w otwartym naczyniu niby też można, tylko po co ma śmierdzieć popcornem?
Nigdy nie jadłem ABV więc nie wypowiadam się odnośnie konsumpcji.
  • 1941 / 315 / 0
22 sierpnia 2024grzechotnikskunks pisze:
Hej, sorki że odkopuję stary temat ale mam kilka pytań do bardziej doświadczonych. W jakiej max temperaturze waporyzujecie susz, żeby potem go wykorzystać? Mam z 1/3 szklanki suszu, tylko przewaporyzowanego w 221 stopniach (max fenixa mini). Da się coś z tego zrobić? Bo ogólnie dane w necie są rozbieżne, czasem się da znaleźć info bazując na kolorze że da się wykorzystać do edibles, innym razem że tylko do kapsułek ekstrakcje. Jeszcze interesuje mnie jak to przechowujecie? Hermetycznie zamknięte? Trzymanie tego w otwartym naczyniu raczej będzie powodowało tracenie terpenów itp? Zakładając średnio zawartość THC w bobie na poziomie ok 20% (nie ma jak sprawdzić to nie apteczniak) ile tego suszu użyć na jednorazową konsumpcję? Pozdro

Ps: moja pierwsza aktywność na forum.
Dopiero to zauważyłem. Wydaje mi się, że jedzenie suszu ma sens tylko w niższych temperaturach ja próbowałem nawet masło robiłem i nic, zero. Ale z mighty do 210 każda sesja tam już nic nie ma. Wszystko odessane aktywne soczki przyjęte już drogą respiracyjną, modele od Storza to potwory. Ale nie może jak max na 180 wszystko i dużo to by klepło srogo, tak niesie wieść gminna i na wsi mówią.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1 / / 0
Ja jestem użytkownikiem z kilkudziesięcioletnim stażem i zwykłe palenie mnie nie rusza, ale jak prawidłowo zrobiłem AVB to ledwo byłem w stanie się ogarnąć.
Po pierwsze temperatura przy vaporyzacji nie może być za duża, bo THC ulegnie rozpadowi a ma być zdekarboksylowane.
Wrzucamy sobie powiedzmy 10g takiego AVB nie do żadnych maseł i czekolad, tylko do ok. 100ml oleju kokosowego albo oleju MCT i w tym gotujemy. Do tego można dodać łyżeczkę lecytyny słonecznikowej.
Tu ważna jest temperatura i długość gotowania, bo jak damy zbyt dużą temperature, to THC ulegnie rozpadowi.

Temperatura i czas
75-85°C przez 2-3 godziny (w większości kuchenek elektrycznych ze skalą 10 to będzie mniej więcej poziom 2, ale warto kupić termometr do gotowania)
Co jakiś czas to mieszać

No i tak macie konkretnego mózgojeba, po którym raczej jak zjecie całego to malo kto wstanie.
Można trzymać w lodówce.

Problem w tym, że to jest paskudne i mega kaloryczne.

Dlatego ja przymierzam się do ekstrakcji w alkoholu, chociaż tego jeszcze nie robiłem. Może ktoś ma doświadczenie??
  • 2265 / 387 / 0
Po pierwsze ABV (already been vaped), po drugie czemu nie ciasteczka z czekoladą? Na pewno mniej kaloryczne niż twój roztwór olejowy 😉
  • 560 / 52 / 0
AVB tj. Already Vaped Bud to też w prawidłowy skrót
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.