...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 425 / 33 / 0
Biorąc 2 mg buprenorfiny można normalnie funkcjonować i jakość życia jest nieporównywalnie większa od zatrucia 2 gramami szitu jakim jest tramal. Tolerancja przy buprenorfinie zdaje się stać w miejscu i można zająć się ogarnianiem życia a nie pogonią za zgrzaniem.

buprenorfina jest dobrym wyborem jeśli chcemy ogarnąć się i rozpocząć terapię.
  • 301 / 7 / 0
To i ja się podłączę. Biorę trampka od prawie pół roku codziennie. Nie przekraczam w sumie 400mg dziennie. Zdarzyło się z 2-3 razy ale biorę ze względu na bóle powypadkowe. W tym tygodniu wyjęli mi implanty z kręgosłupa i mam nadzieję że bóle odejdą. Za 2 tyg zapisuję się na fizjoterapię pooperacyjną i mam zamiar odstawić tego jebanego trampka. Mam jeszcze z 70 tabletek 100mg ale już nimi gardzę i rzygać mi się chce na ich widok. Przez najbliższy tydzień na pewno nie przestanę brać bo mnie rana napierdala a po wyjściu ze szpitala dostałem Paracetamol 500mg + kodeina 35mg. Teraz pytanie, że robić cold turkey (ostatnio próbowałem, przed operacją i się kurwa koszmarnie czułem) czy lepiej iść do lekarza po np. 50mg tablety trampka i schodzić powoli? Jak schodzić? Co ile zmniejszać dawki? Przy pomocy kody i paracetamolu może?
  • 2 / / 0
Nie no bomba.
Jak czytam niektóre wpisy to brawo ! Pół roku brania po dwie tabletki retardu i szał.
Proszę nie wciskajcie kitu że w domu można się odtruć ( chociaż po takich dawkach to szał normalnie) ! :wall:
  • 2 / / 0
Żadna bomba a dramat dostępności jaką mialem na T R 50 sz 200mg byla naprawde duza 1 wizyta 200+ tab wiec zaczynajac na 2/3 100 skończyłem na 6-7 mg tramadolu Retard nie wiem na mnie ten lek dzialal tak ze jest na to jedna definicja PERFEKCJA a dodam az z maly przerwami zarlem kolo roku to na 100 %. Tylko ze jak to Cpun ma szybko ciagnie do nastepnego jak jest pod reka no i mam opakowanie Zomirenu 1mg alpra / i opakowanie clona 2 mg jaki do tego zrobic sobie mix+ piwko nie powiem bo byly czasy ze i po 10 K jadlo a alpre mam 1 raz sory ze tak nie spojnie tak wszystko noc nie przespana 2 wiec tak mi sie duka jak ktos cos o tramalach zapraszam :) cos tam o nich wiem chodz konto mam zalozone w miare dawno nigdy sie nie wypowiadalem bo co ja tam wiem. Aczkolwiek czasami o patrzac po wpisach to az sie lezka w oku kreci jakie tu rozkminy ida.
  • 12691 / 2456 / 0
^
Ale o co w ogóle chodzi? Masz jakieś pytanie, bo ciężko wywnioskować...
  • 9 / / 0
@PiotruśPan w takim razie mam kilka pytań. Czy mogę mieć tramal skręta po ciagu trwającym smieszne 5 dni? Juz na drugi dzien od zjedzenia 700mg ktore mnie nie kleplo poczulem dziwne nieprzyjemne objawy, głównie psychiczne. Między innymi lęk, potliwosc, sennosc, oslabienie, brak checi do robienia czegokolwiek, obniżenie nastroju porównywalne z depresja, serio bez przerwy placze i klne na siebie pod nosem jaki to ja jestem głupi. Co najdziwniejsze przy tym wszystkim w ogole nie mam ochoty zajebac tramadolu, jakby w ogole mnie do tego nie ciagnie. Wytłumacz mi o co chodzi ziom
  • 3 / / 0
Witam . Brałam tramal ok 300 mg dziennie przez rok z przerwami . Stwierdziłam , że koniec tym chce się od tego uwolnić. Przez e receptę udało mi się załatwić bunorfin 2 mg . Lekarka rozpisała mi dawkowanie 2*1 przez 10 dni a później po pół tabletki przez 20 dni .poczekałam 23 godz od ostatniej dawki Tramalu wzięłam jedną tabletkę bunorfin bardzo źle się czułam wymioty szybkie bicie serca trzęsło mi się ciało . Następnego dnia wzięłam już tylko połowę tabletki i tylko raz wymiotowałam i było okej . Moje pytanie to czy mogę brac je tylko 7 dni tak aby zaleczyć tylko skręta po Tramalu czy powinnam brać dłużej . Czy po pół tabletki mogę przestać brać odrazu czy powinnam jakoś zmniejszyć jeszcze dawkę aby nie mieć objawów odstawiennych bo bunorfinie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.