Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
żebyś nie skonczył jak @Szefowski global ;d
Szukamy furtki do innego wymiaru żeby się z tamtego wyrwać, to jest właśnie nasza rzeczywistość. Ale jedzenie gałki i wizyta u psychuszki to w dalszym ciągu będzie związek przyczynowo-skutkowy, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2025 przez supersierzant11, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 5801 / 1193 / 43
Wczoraj z rana ok 9-tej rano zjadłem 30 gramów mielonej z Pryzmatu.
Czekałem na efekty cały dzień i dupa, zero.
Doszedłem do wniosku, że gałka jest kapryśna jk koda.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1744 / 575 / 0
Bo to pod napletek się bierze głuptasie. Myślisz że skąd nazwa gałka.

WARN - notoryczny spam, trollposting @V44
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 826 / 105 / 22
@london5 W czwartek miałem podobnie - zeżerłem 3 mielone kamisy i po paru godzinach tylko mega zmęczony byłem z podpuchniętymi oczami. Ma coś z kapryśności kody - choć nie aż tak - 90% miałem dobrych wejść. Swoją drogą gałka z paroksetyną i temazepamem (Signopam) pozwoliły mi w miarę bezboleśnie zejść z kodeiny, którą spożywałem przez 6 lat - 550 mg docelowo (3 paki thio i 1 neo). Od 3 lat jestem czysty od niej, tylko sporadycznie tramca łykam (raz na 2-3 tygodnie po 750 mg). Z gałą też będzie dłuuuga przerwa, nie zabieram jednak do psychuszki. :)
  • 14 / 1 / 0
zjadłem 6g gałki po długiej przerwie . Na początku piękny trip, ale potem serce zaczeło walić jak młot, ciśnienie 170, problemy z mówieniem i chodzeniem i zdrętwienie kończyn . Przeszło po 2 godzinach samo bez leków, wszystkie wyniki dobre, spędziłem 2 dni w szpitalu . Kiepsko
  • 574 / 54 / 0
@Szefowski, lepszego znaku że to nie jest zabawa dla Ciebie już chyba nie dostaniesz. Ile masz lat w ogóle? Bo po lekturze Twoich postów można odnieść wrażenie, że masz raczej naście, co? Tak czy inaczej, im wcześniej pokierujesz swoje życie na inne tory niż te związane z tematyką tego forum, tym lepiej.
  • 826 / 105 / 22
Żegnam gałę na AMEN raczej, bo dostałem olbrzymie zapasy zeszłorocznych łysic, które zdecydowanie bardziej wolę. Nie powiem - było miło - kilkaset tripów muszkatołowych w ciągu 40 lat, bez sensacji Szefowskiego. A zazwyczaj brałem więcej niż 6 g. Nawet do 50-ciu. Wszystko byłoby w niej OK, gdyby nie safrol chujny. Mirystrycyna czysta - to by było coś!
  • 126 / 48 / 0
@global108 poczekaj, aż zmiksujesz łysiczki z gałką, zanim pożegnasz "gałę na AMEN". xD

Żartuję, do psylo lepszy i zdrowszy jest DXM. A gałkę lepiej zmielić jako dodatek do porannej kawy albo na Boże Narodzenie do Eggnoga (swoją drogą - serwowanie gałki z żółtkiem, jako źródłem choliny, jest minimalnie zdrowsze niż sama gałka).

Cieszę się, że odpuszczasz gałkę, bo zaczynałem się już martwić. Może nie tyle o Ciebie, bo jesteś dorosły i doświadczony, ale o powrót mody na gałę u młodszych użytkowników forum.

Trzymam kciuki!
  • 64 / 26 / 0
Właśnie najbardziej reputację gałki zepsuła ta moda na pożeranie ilości rzędu 30 g wśród młodych ludzi, w takich ilościach, szczególnie spożywanych regularnie gała zdecydowanie jest mocno niezdrowa, ale w niewielkich ilościach na lekką fazkę typu 1 orzech ma nawet korzystne właściwości zdrowotne takie jak na przykład zmniejszenie sarkopenii (rozkładu mięśni postępującego z wiekiem) czy poprawa krążenia, a jednocześnie w takich ilościach u większości ludzi nie wywołuje znaczących efektów ubocznych.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.