EDIT: zgłosić na policję kradzież tożsamości też można. Przychodnia ma obowiązek weryfikować czy pacjent jest tym za kogo się podaje.
EDIT 2: jeśli to lekarz na NFZ to poza samą receptą powinien być też ślad po takiej wizycie w zdarzeniach medycznych.
A w ogóle to bym się przeszła do tej przychodni i najpierw poprosiła o kopię historii choroby. Poczytałabym najpierw na co rzekomo chorujesz i dopiero rozpętała aferę ;)
EDIT 3: Jeśli recepta była z refundacją to zgłaszasz też ten fakt do NFZ. Jeśli pełnopłatna to do CeZ przez IKP.
Ewentualnie jak wpadnie recka w IKP, pierwszy pójdź ją zrealizować
No i poszedłem zrealizować pierwszy ale kurwa wykupiła minutę przede mną. Zresztą nie zawsze jest kasa xD a szkoda by się przydały takie tabletki hehe
Dwa, skarga do Izby Lekarskiej na lekarza z numerem identyfikacyjnym recepty i danymi lekarza. Rzecznika odpowiedzialności zawodowej to na pewno zainteresuje ;)
No i czy jest jakaś opcja zablokować kurwa ten PESEL żeby żaden jebany pedał więcej nie wystawiał recept na mnie. Skoro wiem że nie dzwonię po szemranych lekarzach to powinna być opcja sobie ustawić jakoś że dla mnie recepty tylko stacjonarnie osobiście z dowodem. A nie że jakiś pedał sobie podrobił dowód a drugi pedał go akceptuje.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.