Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 13 / 3 / 0
28 lipca 2025Merx pisze:

ciekawe ile to rzeczy się naodpierdalało po tej substancji, a nigdy się tego nie dowiemy xD
Kompletnie nie pamiętam pisania tego, jak mam być szczera. Listę znam, pamiętam, ale post? Nic a nic
No całe szczęście to już przeszło i jakoś mnie nie schizuje więcej wraz z końcem myśli samobójczych, ba, nauczyłam się spać i bez niego, a dość spory zapas nie kusi aż tak. Wystarczyło tylko zacząć znów jeździć na rolkach (w sensie prawdziwych, nie Relanium) %-D
Schodzenie z tego, jak macie zapewnione coś, co was wymęczy na sam koniec dnia, jest niemalże natychmiastowe, jak zauważyłam i dziękuję za życzenia zdrowia :3
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.