Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 55 / 6 / 0
Byłam u lekarki z Psychomedic, której powiedziałam o swoim uzależnieniu od zolpidemu (tylko 3 tabletki na dobę, mimo, że biorę go ponad rok, od śmierci taty). Babka SAMA Z SIEBIE wypisała mi 6 opakowań zolpidemu po 30 tabletek (w sumie 180 tab). Od razu jak tylko wykupiłam przyszło mi do łba żeby sobie jebnąć 10 tabletek xddd Wzięłam i potem po jakimś czasie podobno wzięłam jeszcze 40… Czyli w sumie 500 mg. Był ze mną kolega, który powiedział mojej matce gdzie schowałam te wszystkie tabletki… No i na drugi dzień oczywiście wykład co ja w ogóle odjebałam. Podobno miałam typowe objawy nadużycia zolpidemu, czyli upadanie co chwilę, nie ogarnianie czegokolwiek, zjebana mowa, zamulenie, potem wpadnięcie w sen na kilka h no i ostatecznie niepamięć następcza. Nie ma się co dziwić. Po benzo czy Zetkach kusi żeby wziąść cały listek, paczkę, nawet wszystkie paczki, bez myślenia o tym, że przecież tyle tabletek starczy mi na tyle i tyle. Przejebane
  • 12 / 2 / 0
Siema, wy też czujecie po zolpi takie miłe uczucie bycia w kołysce? Podjęzykowo 25 mg leku Onirex, gorzko-kwaśny taki zostaje po nim posmak w gębie. Wkręca się, a jakikolwiek dogorywający stim traci całą swoją moc. Nagle po zwężonych naczyniach krwionośnych płynąć zaczyna ciepła, widzicie piękne wzory na ścianie. Zamykacie oczy i substancja was kołysze w swojej kołysce. Jak oczy otworzycie lekko, to będzie widać, że zolpi wami rusza po pokoju i jest to przekochane.

Taka o sobie obserwacja ode mnie. Jestem na zolpi już rok, tolerancję mam jakąś tam (15 mg do snu minimum), ale to zjawisko jest najbardziej ciekawym dla mnie — w czasie depresji i myśli samobójczych miałam od niego niesamowicie realne schizy, mam nawet listę takowych

Także zacznijcie cenić zolpi, jak was polubi, to będziecie mieć z nim dobrze, a jak nie, to jakiś agent CBŚ będzie wam nad łóżkiem latał i wydawał realistyczne krzyki i płacze %-D

wycięto niepotrzebną treść postu - link do załącznika - Merx
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1156 / 316 / 2
@BozyModafinil tsa, 10 lat temu tak było, a później budzisz się z ręką w nocniku prosząc jak debil lekarzy o 3 opakowania co 3 dni zolpidemu.

ciekawe ile to rzeczy się naodpierdalało po tej substancji, a nigdy się tego nie dowiemy xD

substancja może i śmieszna, warta docenieni, DO CZASU, bo czas weryfikuje WSZYSTKO. (do czasu poważnych konsekwencji związanych z nadużywaniem w/w substancji.

zdrówka
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 64 / 5 / 0
Czy alpra brana w dzień 1mg jakoś wpłynie na działanie zolpi 10-15mg na noc
  • 1156 / 316 / 2
@dobryjakchleb oczywiście, tolerancja krzyżowa.
  • 12 / 1 / 0
Witam zamierzam wziąść zolpidem dla fazy, ile mg polecacie na początek i czy da sie potym nie zasnąć i w miare normalnie funkcjonować, czy może jakąś kawą się wtedy poratować
  • 1156 / 316 / 2
zero, nie warto.
  • 17 / 7 / 0
10mg. Da się nie usnąć po małej dawce.
  • 26 / 4 / 0
Ja tam przygodę z Zolpidemem zacząłem od 30mg, i to jeszcze na fluwoksaminie która podwaja stężenie i czas półtrwania. Ja tam żadnej senności nie czuję, ale jak zamknę oczy to sen następuje nawet nie wiem kiedy. Raz gdy tak szybko nie zasnąłem to miałem efekt wizualny falowania, więc do tych 30mg dorzuciłem 40mg z ciekawości czy będę widzieć pająki, ale nic takiego mocniejszego nie było i się zawiodłem. Ogólnie wszystko super dopóki mi się nie skończyły tabletki, objawy odstawienia to był horror.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.