Pochodne 2,5-dimetoksyfenyloetyloaminy.
Więcej informacji: 2C-x w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2648 / 558 / 0
Nowy związek pojawił się u jednego z vendorów. Dostępny w pelletach 5mg. Rzekomo w działaniu nie różni się od zwykłych 2C-x i jest LEGALNY, nieobjęty ostatnim banem na fenyloetyloaminy w NL.

Wpis z PIHKAL:
Spoiler:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1682 / 563 / 0
W którą stronę się toto wygina, to racemat jest? Pewnie żadnych danych na ten temat? Czy ten węgiel po prostu idzie równo z płaszczyzną pierścienia?
  • 2648 / 558 / 0
Racemat
  • 337 / 102 / 2
Ponoć działanie utrzymuje sie do 48h według Shulgina czy to jest prawda? Czy to jest prawda joł
jeśli tak to poza byciem ciekawostką nie widze przyszłości dla 2c-g-5. Mogliby sie powrotem do tryptamin zająć a nie ciągle odgrzewanie jakichś chujowatych fenylek typu 2c-ef
  • 2648 / 558 / 0
W okresie doca, bromoważki itd też było długie działanie i ludzie brali. Czemu uważasz np. 2c-ef za chujowe?
  • 2971 / 1601 / 35
To niby podobne do ganeshy! Jak byłoby choć trochę takie to byłby ogień 🔥 auuu
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2648 / 558 / 0
@AnnaS Tak, skoro Ganesha (G-1) to amfetaminowa pochodna 2C-G to chyba 2c-g-5 musi być dosyć podobne. Co do czasu działania to wierzę, że amatorów takich przygód nie brakuje (a przynajmniej nie brakowało), chociaż ja wolę średnią długość.
  • 337 / 102 / 2
Jakby ktoś był ciekawy czemu akurat 2c-g-5 się pojawiło to wrzucam jako ciekawostke. Dotyczy ostatniego bana w NL. Nawet nie wiedziałem że to ban analogowy :/
e ban is split up in to parts, those based on 2-phenethylamine AND has structure element A and B. Structure element A (the phenyl ring on phenethylamines) only includes the following: phenyl-, naftyl-, tetralinyl-, methylenedioxyphenyl-, ethylenedioxyphenyl-, furyl-, pyrrolyl-, thienyl-, pyridyl-, benzofuranyl-, dihydrobenzofuranyl-, indanyl-, indenyl-, tetrahydrobenzodifuranyl-, benzodifuranyl-, tetrahydrobenzodipyranyl-, cyclopentyl-, cyclohexyl.

Now you may have realised, 2c-g-5 does not have any of the above substituted phenyl groups, instead, it is a norbornyl- group. This makes it not fall under the phenethylamine ban.

The norbornyl group also doesn't fall under any of the R-substituted groups that are also in the ban, those being hydrogen, fluoride, chloride, iodide, alkyl (groups up to C6), alkenyl (groups up to C6), alkinyl (groups up to C6), alkoxy (groups up to C6), carboxy, alkylsulfanyl (groups up to C6) or nitro groups.
  • 2971 / 1601 / 35
Ja akurat jako jedyna tutaj próbowałam ganeshy i to jest wręcz piękne, czyli jakby 2C-G-5 miało czas działania 48h to na weekend jak znalazł.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.