Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 476 / 291 / 0
Tu byl ziomek, który takie grzyby wieloletnie jadł i były ciągle pełne mocy. Dosłownie wszystko tym temacie się wypowiadał.
11 grudnia 2022Konkormir pisze:
03 maja 2017Konkormir pisze:
Aktualizacja do mojego poprzedniego wpisu:
Ususzone, szczelnie zapakowane i zamrożone cubensisy po 6 latach nie straciły nic na mocy. Nie wystąpiły również żadne dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Test przeprowadzany był przez 5 osób.
Kolejna aktualizacja.
Po 11 latach przechowywania jak wyżej, nie odczuwam żadnego spadku mocy.
Zjadłem "tylko" 1,3g. Co prawda miałem kilka lat przerwy, ale efekt i tak był znacznie powyżej oczekiwań :D
Niech sobie reszta czeka na dogodną okazję :)
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 1744 / 572 / 0
Znalazłem samarkę z łysiczkami. Dobrze ususzone raczej, bo słychać łamanie, jak gniotę. Jak to skitram w zamrażarce to będzie okej? Chciałbym żeby wytrzymały z miesiąc. Lodówka to chyba odpada, co? Nie mam pojęcia ile mogą leżeć w ciemnej szufladzie. Zalanie alkoholem czy coś w podobie nie wchodzi w grę, żadnych urządzeń też nie mam i nie mam zamiaru ogarniać pod takie jednorazowe zagranie. Kolega mi to kitra u siebie bo ma klimę w mieszkaniu i pokój mu się nie nagrzewa jak mój, ale to chyba nie daje gwarancji że mu nie spleśnieją w ciemnej przestrzeni, co nie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 476 / 291 / 0
Małe prawdopodobieństwo, że wejdzie pleśń nawet teraz, a w zamrażarce to już w ogóle nie ma opcji takiej.

Wysuszone, najlepiej bez dostępu powietrza, w ciemni - będą zdatne do spożycia latami.
  • 1744 / 572 / 0
Nie wiem jak dobrze są wysuszone. Ale zamrażarka po prostu za dużo nie da tak? Bo inna osoba mi mówiła że to zły pomysł, tak jakby mogło zaszkodzić. Dla pewności więc bym tam włożył ale się waham.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 476 / 291 / 0
Nic im nie będzie jak je włożysz do zamrażarki. Robiłem tak wiele razy, na wiele miesięcy i wszystko było OK. Będziesz miał za to 100 procent pewności, że nie spleśnieją.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.