Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 35 / 5 / 0
Jeszcze mam pytanie- czy jest jakaś reguła, że jak sie mierze medikinet z opóźnionym uwalnianiem (20mg) to trzeba 2x dziennie? Tyle kazał mi lekarz, ale 20 działa aż za mocno po sam wieczór. Uboczne efekty to gł. takie uczucie pustki czasami, brak ochoty na przyjemności i poczucie rozbicia ale to mija, mam nadzieję że przejdzie z czasem. Także biorę to 1x rano 20mg.
  • 503 / 15 / 0
Reguły nie ma chodzi o stabilne działanie. Może spróbuj z lekarzem wersji o natychmiastowym działaniu
@dlaczegojaja
  • 35 / 5 / 0
kwasiarz dzięki za odpowiedź. Mam skłonności do uzależnień, nie chcę ryzykować z wersją którą można ćpać jak amfetaminę. No i działałoby za krótko, dlatego wolę SR (? opóźniona tab) - ale uważam, że po prostu eksplodowałbym od ciśnienia jak miałbym brać 2x20 mg dziennie, stąd trzymam się jednej dawki. Mam wrażenie, że serce jest przyspieszone jeszcze nawet wieczorem chociaż to mogą być po prostu moje schizy.
Ogólnie trochę się boję tego leku, ponieważ czuć, że nie jest to rozmienianie się na drobne a poważny lek zmieniający świadomość obciążający całe ciało.
  • 203 / 68 / 2
@dlaczegojaja jeśli masz ADHD to poprzez MPH stajesz sie "normalny" (nie do końca ale chuj, no niby kto jest w 100% normalny? XD) aniżeli jakkolwiek twoja świadomośc jest zmieniana. dodaj klonidyne do tego, która jak przeczytasz ten temat jest już spokojnie legenda. ale serio - jak nie mam klonidyny to rwe sie do niej co najmniej jak opioidziarz do oksy na detoksie xD zajebisty lek festunio. klonidyna również jest lekiem obniżajacym ciśnienie, wiec akurat. masz skłonności do uzależnien przez ADHD i niedobór dopaminy w układzie nagrody mózgu. jak uzupełnisz to poprzez MPH to skłonność do uzależnień może sie zmniejszyć a nawet całkowicie zniknać.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 35 / 5 / 0
Nie ciągnie do używek mam to. Skupienie i wydajność clearhead. Porządek zamiast syfu. Ale np w nocy prawie nie spalem czuję się fatalnie pobudzony i wykończony jednocześnie. Momentami odechciewa się żyć.
  • 99 / 57 / 0
Zjazd z MPH to mały koszmarek, ta pustka, irytacja, absolutna niechęć do siebie, świata i ogólnie pojętego życia. Nic tylko dojebać kolejną tabletkę i zafundować sobie błędne koło dorzucania wraz z uzależnieniem psychicznym.
21 lipca 2025kwasiarz pisze:
Może spróbuj z lekarzem wersji o natychmiastowym działaniu
22 lipca 2025dlaczegojaja pisze:
Mam skłonności do uzależnień, nie chcę ryzykować z wersją którą można ćpać jak amfetaminę.
Tym bardziej nie polecam natychmiastowego uwalniania, które trywialnie można przerobić w jeszcze szybsze uwalnianie.

Branie CR dwa razy dziennie nie jest złym pomysłem, ale sam musisz wyczuć, czy to dobry pomysł. Jeśli jedna CR-ka wzięta rano trzyma wystarczająco długo, nie dorzucaj na siłę (MPH to lek doraźny, działa natychmiastowo nie rozwija swojego potencjału na przełomie czasu, nie musisz brać nadmiaru stricte według zaleceń lekarza).

Jak z tymi zjazdami? Ile godzin po łyknięciu się pojawiają? Ile się utrzymują? Ewentualnymi opcjami może być crossowanie kapsułek (łykanie drugiej między pierwszym i drugim szczytem działania pierwszej) lub w ogóle zamiana na OROS (Concerta, Atenza), które mają stabilniejszą krzywą stężeń, a zatem bardziej równomierne działanie – zredukowane zjazdy, uniknięcie okresów przesadnego pobudzenia (które zresztą również kończą się gorszym zjazdem). Do tego działają dłużej i być może wystarczy po prostu jedna dziennie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.