Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 407 / 159 / 0
@Merx no wiem, że z endokrynologami jest bardzo ciężko. Ja się dostałam na NFZ szybko, ale to moja psychiatra mi załatwiała wizytę u swojej znajomej (ona mi rozwaliła pośrednio tarczycę to pomogła przyspieszyć jej naprawę xD) ale np. wysyłałam ostatnio znajomą z pracy ze skierowaniem na cito do niej, to już odmówili jej w ogóle zarejestrowania do mojej endo, bo ma komplet i więcej pacjentów nie jest w stanie przyjąć. Stali pacjenci, jeśli pani doktor sama nie wyznaczy terminu szybszego, to średnio rok się czeka xD dlatego ja na pierwszą wizytę do endo poszłam ze zrobionym samodzielnie kompletem badań, bo co mi po tym że dałaby mi skierowanie na badania jak później bym czekała nie wiadomo ile na wizytę, żeby skonsultować wyniki xD chociaż akurat na początku sama endo mi wyznaczała wizyty co 3 miesiące średnio. Teraz po unormowaniu już 1x w roku chodzę.
  • 1123 / 313 / 2
@ladyinnaightmares sry za offtop w temacie antydepów, chociaż diagnostyka hormonalna ma również wiele wspólnego z tym tematem.
ja to chciałem tylko hehe za darmo sprawdzić czy moja teoria z tym, żeby rzucić metadon na rzecz DHC rozprawiła mi tą małą ale zawsze hiperprolaktynemię xD bo samopoczucie i wszystkie skutki jakie ze sobą niesie hiperprolaktynemia (głównie chodzi o 'kuźwa jak mi się nie chce..' jednocześnie mając siłę na wszystko) odeszło w niepamięć i na bank nie jest to placebo czy wmawianie sobie xDDD takie rzeczy się czuje.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 9374 / 1824 / 2
18 lipca 2025Merx pisze:
@zburzony ja to bym zbadał hormony na Twoim miejscu szczególnie teścia i prolaktynę. tak na wszelki biorąc pod uwagę drugą część Twojego postu + może być to podkładka do zmiany leków itp. itd..
Jeszcze raz.
Jak chcecie badać hormony to zacznijcie od pakietu:
Testosteron wolny i całkowity
Prolaktyna
Estrogen
DHEA
LH
Pregnolon czy tam pregnonolon

Badanie samego testo z prolka czy estradiolem jest miarodajne ale nie daje pełnego obrazu.
Żeby to w ogóle było bdb to jeszcze żelazo i wit B - b6 i B12.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.