ODPOWIEDZ
  • 782 / 99 / 22
Bóle są różne i zazwyczaj pragnelibyśmy ich uniknąć. Ale czy może być ból PRZYJEMNY? Mam tak np. z bólami mięśni po treningu - dają mi rozkosz i nie jestem masochistą. Przyjemność sprawia mi również drapanie się do bólu, szczególnie po wyrzutach histaminy. A gdyby tak połączyć skrajny ból i skrajną rozkosz, jak u Cenobitów w "Hellaiserze"? Istnieje tybetańska, zaawansowana praktyka która w rezultacie prowadzi do zjednoczenia bólu i rozkoszy, dając przy tym całkowite wyzwolenie z cierpienia. Zmaksymalizowanie rozkoszy też podobno przyłożenie bardzo gorącego ręcznika na jądra podczas orgazmu - nie wiem, nie próbowałem - to Chińczycy ponoć stosują. przyMacie jakieś doświadczenia w tym temacie?
  • 23 / 1 / 0
Utożsamiam się z miłym bólem mięśni po treningu. Oprócz tego kocham ból w drugi dzień okresu - nie jest taki że powala na kolana, ale czuć go właśnie na poziomie mocnych zakwasów. Też za masochistkę się nie uważam i też zastanawiałam się o co chodzi. Wiele ludzi myli to z satysfakcją z samego faktu treningu i rozwoju mięśni, ale haczyk w tym, że chodzi tylko i wyłącznie o fizyczne ciekawe uczucie :v i tego juz chyba nikt nie rozumie, nawet na angielskich forach szukałam.
  • 782 / 99 / 22
Mojej koleżance nieskrywaną przyjemność sprawia borowanie i dłubanie haczykiem w nerwie zębu. Najlepiej po mj. Nie wyobrażam sobie... Ponoć kobiety lepiej znoszą ból. Ale sprawa marihuany jako specyficznego środka przeciwbólowego to insza inność. Ból wtedy łatwo w rodzaj przyjemności zmienić.
  • 13 / 5 / 0
wczorajglobal108 pisze:
Bóle są różne i zazwyczaj pragnelibyśmy ich uniknąć. Ale czy może być ból PRZYJEMNY? Mam tak np. z bólami mięśni po treningu - dają mi rozkosz i nie jestem masochistą. Przyjemność sprawia mi również drapanie się do bólu, szczególnie po wyrzutach histaminy.
Myślę, że to nie sam ból sprawia przyjemność, a towarzyszący mu wyrzut endorfin oraz innych substancji.
ODPOWIEDZ
Newsy
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.