Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 109 / 6 / 0
Nie wiem czy wiecie ale od 6 czerwca bodajże apteki wydają elvanse tylko gdy recepta jest Rpw a nie jak wcześniej Rpz. Stąd moje pytanie czy udało się komuś gdzieś w Warszawie lub Krakowie zrealizować receptę Rpz po 6 czerwca ?
  • 510 / 110 / 0
22 czerwca 2025alexandriia pisze:
Nie chce wyjsc na ignoranta, ale jest szansa aby to kurestwo (ADHD) ogarnac mniej farmaceutycznie, a bardziej naturalnie? Jestem obecnie na elvanse 40mg, 75 wenlaflaksyny + caly czas probuje sie rozprawic z uzaleznieniem od dekstrometorfanu. Czy sa jakiekolwiek substancje, ktore sa pochodzenia naturalnego i maja mniej skutkow ubocznych? Nie chce wpierdzielac lekow cale zycie, chcialam zejsc z wenlaflaksyny, ale po zespole abstynencyjnym od elvanse i wenlaflaksyny to sie przeprosilam z tabletka, bo nie dalam rady wyjsc z domu przez nasilone leki) jesli ktos odpowie to wielkie dzieki, duzo sily i radosci i milosci wszystkim co sie zmagaja ze wszelkimi disorders!!!
Nie za bardzo. Wysiłek fizyczny, dobre żarcie, medytacja. Ale to tak samo jak zdrowy człowiek.

wenlafaksyna jest okrutnaaaaa w odstawianiu, mało kto o tym mówi. Ja się zataczalem po ścianach. Rzyganie, itd.

Nie odstawiaj od razu tylko powolutku zmniejszają dawkę
  • 160 / 25 / 0
Jestem na baklofenie i elvanse, wieczorami żeby ograniczyć psychiczny zjazd po elvanse biore lekkie opioidy. Wiem że pewnie są bezpieczniejsze mixy z elvanse ale narazie tylko to mi pomaga jakkolwiek normalnie żyć
Staram sie ogólnie o dopamine naturalną dbać, medytacje, wysiłek fizyczny
Nie oglądam tiktoków i instagrama
Chciałbym narazie chociaż te opio wieczorem zastąpić czymś bezpieczniejszym, ale niewiem co by to mogło być. Jakieś naturalne rzeczy w stylu cbd czy ashwahanda? mianseryna? Doradźcie coś
  • 323 / 108 / 3
@patrykpatryk
Nie ma czegoś takiego jak normalne życie. Dlatego nazywa się to samsarą, co na własny użytek tłumaczą drogą pod górkę bez końca. Dopiero dostrzeżenie tego i rozluźnienie się w tym wyzwala. Nie wiem czy takiej oczekiwałeś odpowiedzi :).

A poza tym napisz coś więcej - z jakiego powodu bierzesz poszczególne leki, jaką masz historię brania leków, ile mniej więcej masz lat itp. Wtedy będzie łatwiej komuś Ci pomóc.
  • 1 / / 0
W kwietniu zostałem zdiagnozowany na ADHD i tego samego dnia właśnie dostałem receptę na elvanse 30mg na start. Wystarczył wywiad odnośnie moich przygód sprzed lat z różnymi specyfikami i jak one na mnie wpływały. Sam nie wiedziałem, że takie coś jest dostępne w Polsce.

Wrażenia bardzo pozytywne, pierwsze dni rzeczywiście się czułem jakbym coś przyjął do nosa. Z czasem początkowy efekt się uspokoił i teraz jest wszystko stabilnie. Więcej chęci do działania, ogarnięcie głowy, wychodzenie z inicjatywą a lęk społeczny się obniżył. Nawet takie proste czynności jak wyniesienie śmieci nie zostawiam na ostatnią chwilę. Bardziej się skupiam na różnych zadaniach więc ogólnie jest bardzo pozytywnie.
Natomiast doświadczyłem dość ciekawego efektu ubocznego, wylewu emocji z siebie samego w stosunku do znajomych a tym bardziej do najbliższych czego wcześniej nie robiłem bo ogólnie wszelkie emocje tłumiłem w środku przez co wydawałem się trochę jak kamień emocjonalny aż z tego powodu zacząłem niedawno terapię aby sprawdzić co jest grane, ale zapytam tutaj czy też ktoś miał tutaj podobnie z tym lekiem. Bo z moich obserwacji ten lek trochę zmienił mi zachowanie (Na + oczywiście)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.