Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 188 / 31 / 0
@PowolnyM402
Ja akurat mam stwierdzoną padaczkę. Biorę codziennie depakine 300 w trybie 1-0-1. Z tym że stwierdzili mi ją w wieku 15 lat po pierwszym napadzie (6 lat temu) gdy zacząłem przyjmować leki wszystko się uspokoiło na kilka lat. Problem zaczął się pojawiać gdy zacząłem lecieć na grubych ciągach z kodą i pierwsze mioklonie zaczęły się gdy byłem w ciągu na 1200mg. Gdy jestem "czysty" żadne napady się nie zdarzają, poza dwoma razami na pregabalinie (podobno częsta sprawa nawet u zdrowych userów) i małe mioklonie przy wybudzaniu się z płytkiego snu po tygodniowym ciągu na BDO
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 114 / 4 / 0
Nie dorzucajcie !!
Ja poleciałem tydzień na 2x dzień teraz zacząłem zarzucać 2 razy w tygodniu po raz dziennie i trzyma jak w termosie a wcześniej 3 godziny i wkurwienie do następnej dawki
  • 67 / 2 / 0
Widze, że tutaj już o padaczce i kodeinie piszecie i wiecie co? To mi się zaczyna szczerze jakoś dziwnie układać w całość. Ostatnio dostałam napadu padaczkowego, a kodeine 300mg brałam z tydzień wcześniej + przemęczenie + alko + energole wyjaśnia duzo ALE i tak idę do neurologa i zastanawiam się czy przyznać się do ćpania. Co do napadów padaczkowych to rok temu ponad też miałam ALE na tomografii i na eeg wyszło jedno wielkie NIC. Nie wiem, chyba powinnam powiedzieć lekarzowi o waleniu thio. Może się czegoś dowiem ciekawego
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 152 / 27 / 0
@Poluska , w badaniach może być "czysto". Niedobory snu i odwodnienie (w nawiązaniu do Twojej diety) to czynniki, które mogą obniżać próg drgawkowy podczas odstawienia. Poniżej zamieszczam odnośnik do artykułu (opis przypadku). Młody mężczyzna co prawda przez 3 lata regularnie palił heroinę (500–600 mg dziennie), ale za każdym razem, gdy przerywał jej używanie, trzeciego dnia abstynencji dochodziło do uogólnionego napadu toniczno-klonicznego. Badania neurologiczne i metaboliczne nie wykazały innych przyczyn drgawek. Według badaczy opisywany przypadek dowodzi, że napady drgawkowe mogą być pierwotną i przewidywalną manifestacją zespołu odstawienia opioidów. Jako możliwy patomechanizm wskazują m.in. na aktywację miejsca sinawego – podczas odstawienia wzrasta tam aktywność noradrenergiczna, co może prowadzić do nadpobudliwości i drgawek. W tekście jest też - dla kontrastu - wspomnienie o opium, które wykazuje działanie przeciwdrgawkowe (ale zawiera szereg alkaloidów, w tym papawerynę czy noskapinę) https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf ... /pcn.12770
Inne badanie (stare, z 2004 r.) odnosi się już do kodeiny: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15466903/
a kolejne wprost traktuje o... syropie na kaszel z kodeiną (tu również wskazano na możliwe patomechanizmy): https://journals.lww.com/nbcs/fulltext/ ... ng.12.aspx
  • 108 / 6 / 0
W sumue racja, ale u Poluski to prawdopodobnie alko+energole i niedobór snu. kofeina wbrew pozorom też ostro jedzie po elektrolitach, a 300mg i to tydzień temu... raczej napewno nie jest to zespół odstawienny, przynajmniej od kody bo alko potrafi dać swositą strachliwość i roztrzęsienie nawet po dniu/dwuch/trzech z odbicia. A wpływ opio na noradrenaline super wyjaśnia dlaczego miks stim+opio jest super. Co do wpłuwu opium na padaczke, czy nie odwróci się on u uzależnionych używających dużych dawek, ze względu na tebainę, która jest stymulantem podobnym do strychniny? No i przy kodeinie dochodzi też podniesienie histaminy, która jest pobudzająca i przeciwpadaczkowa.
  • 67 / 2 / 0
Szczerze totalnie nie wiem czy to kodeina zawiniła, ale jak czegos sie dowiem to dam znać
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 172 / 63 / 0
Ostatnio bawiłem się trochę kodą bo doktorek od oxy jest na urlopie i zauważyłem cholernie intrygującą rzecz.

Zarzucenie małej dawki - niedosyt, dużej - chwila radości a potem sama sedacja która mi nie leży. Więc spróbowałem to samo co robię z oxy - dorzucanie małych dawek co 3-4 godziny. Efekt dla mnie o niebo bardziej satysfakcjonujący niż zjedzenie całej dawki za jednym podejściem.

Małych tzn ~200mg. Całe tabletki Thiocosyfu bez gryzienia, po posiłkach. Tak kurwa - łamię wszystkie przykazania kodeinowego ćpuna i grzeje mnie to lepiej niż przez te wszystkie lata kombinowania jak najlepszego S&S żeby tym razem trochę lepiej porobiło. Ładuje się 1-1,5h, faza narasta stopniowo ale od drugiej dawki jest już wybitnie miło i długo, jakbym odkrywał ten drag na nowo (a znam się z kodą 14 lat). Dla osoby która w opio szuka przede wszystkim umiarkowanej euforii w tle i działania przeciwbólowego opcja idealna.
  • 108 / 6 / 0
Potwierdzam, najlepsze ugrzanie to było u mnie 250mg a za dwie godziny 350 mg na chyba nie pusty żołądek. Po drugiej wrzucie było bajecznie, mocny peak z 1,5 godziny albo i lepiej.
  • 1677 / 126 / 0
wczorajhalowpierdol pisze:
Ostatnio bawiłem się trochę kodą bo doktorek od oxy jest na urlopie i zauważyłem cholernie intrygującą rzecz.

Zarzucenie małej dawki - niedosyt, dużej - chwila radości a potem sama sedacja która mi nie leży. Więc spróbowałem to samo co robię z oxy - dorzucanie małych dawek co 3-4 godziny. Efekt dla mnie o niebo bardziej satysfakcjonujący niż zjedzenie całej dawki za jednym podejściem.

Małych tzn ~200mg. Całe tabletki Thiocosyfu bez gryzienia, po posiłkach. Tak kurwa - łamię wszystkie przykazania kodeinowego ćpuna i grzeje mnie to lepiej niż przez te wszystkie lata kombinowania jak najlepszego S&S żeby tym razem trochę lepiej porobiło. Ładuje się 1-1,5h, faza narasta stopniowo ale od drugiej dawki jest już wybitnie miło i długo, jakbym odkrywał ten drag na nowo (a znam się z kodą 14 lat). Dla osoby która w opio szuka przede wszystkim umiarkowanej euforii w tle i działania przeciwbólowego opcja idealna.
dokladnie bez gryzienia i najlepiej jak minie 25minut to zjesc sobie cos ostrego, popieprzonego i cieplego w nie za duzej ilosci, moze byc to zupa typu rosol/pomidorowa, pierogi z miesem, spagetti
ODPOWIEDZ
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.