Działa lekko euforyzująco i pobudzająco - relaksująco zarazem. Libido podwyższone, nawet podupcyłbym.
Mi działanie przypomina nieco GABA B receptor, ale nie wiem czy to możliwe, wg mojej wiedzy to receptor jest zarezerwowany dla GHB, GBL i 1,4-BDO oraz pochodnych GABA.
Fajnie rozluźnia ciało.
Nie wiem czy do tej pory próbowałeś damiany ale nie pali się ona jakoś wybitnie dobrze i równo plus w zależności od jakości suszu może drapać w gardło.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
Ale był jeden moment, kiedy serio zadziałała jak afrodyzjak – autentyczne pobudzenie, czułem się naprawdę horny. Było wtedy też trochę ziółka, więc możliwe, że to właśnie w połączeniu podbiło efekt, moze po prostu klimacik i hormonki hehhe.
Nie oczekuję powtórki za każdym razem, ale coś ewidentnie w tej roślinie siedzi. Raczej ciekawostka niż must-have, ale warto przetestować – zwłaszcza jako dodatek albo zamiennik tytoniu.
Z jakiegoś powodu bardziej działa na kobiety niż facetów, ale nie znalazłem nigdzie potwierdzenia tej tezy w badaniach naukowych.
Dobrze też współgra z passiflorą, Lotusem i, jeżeli ktoś lubi goryczkę, Artemisia Absinthium. Jak ktoś nie lubi / nie może pić alko to mix z Kava Kava daje podobne efekty jak wino (wtedy zaparzamy osobno napar z damiany i przygotowujemy osobno Kava Kava).
███ Moja strona o etnobotanice i konopiach:
██ »»»–––––––––► https://herbsman.pl ◄–––––––––«««
█ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.